Ders Çalışma Uygulamaları PC için Neler Var? 15 Farklı Ders Çalışma Uygulamaları Listesi!
Ders Çalışma Uygulamaları Ücretsiz Öneriler
Ders çalışma uygulamaları PC ya da mobil üzerinden kullanılarak öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Odaklanmakta ya da ders takibi yapmakta zorlanan kişiler bu uygulamalar sayesinde çalışabilmektedir.
Günümüzde öğrencilerin belki de en büyük sorunu odaklanmaktadır. Televizyon, telefon ve internet gibi sayısız uyarıcının olması odaklanmayı güç hale getirmektedir.
Bu aşamada devreye giren ders çalışma uygulamaları bir nebze de olsa kolaylık sunmaktadır. Üstelik ders çalışma uygulaması sadece odaklanma değil; not alma, görsel kaydetme, zaman tutma gibi çeşitli özelliklere de sahiptir.
İster ders çalışma uygulamaları ortaokul isterseniz ders çalışma uygulamaları lise olarak aratma yapın. Hangi eğitim kademesinde olduğunuz fark etmeksizin siz de kendinize uygun uygulamayı edinebilirsiniz.
Böylece ders çalışma süreci ders çalışma uygulaması ile daha kolay ve verimli hale gelebilmektedir. İşte PC ve mobil ders çalışma uygulaması listesi!
En İyi Ders Çalışma Uygulamaları Ücretsiz Öneriler
Ders çalışma uygulamaları kapsamında birden fazla uygulamayı farklı amaçlar uğruna tercih edebilirsiniz. Daha önce bahsedildiği üzere kimi zaman zamanı kontrol etmek kimi zaman ise odaklanma adına ders çalışma uygulaması kullanabilirsiniz.
1- Evernote
Not tutmak artık eskisi gibi kağıt kalem ile gerçekleştirilmemektedir. Tablet ve telefonda ders çalışma uygulaması kapsamında Evernote kullanılabilir.
Bahsedilen bu uygulama kapsamında dilerseniz notlarınızı tek tek ayırabilirsiniz. Renklendirme yaparak derslerin notlarını birbirinden ayrı ve düzenli hale getirebilirsiniz.
Hatta sözel olarak değil sesli, görsel notları da oluşturmanız mümkündür. Çok yönlü kullanım sunan bu uygulama size yardımcı olabilmektedir.
2- Any.do
Günlük yapılacaklar listesi tutmak bir ders çalışma uygulaması için olmazsa olmaz durumlardan birisidir. Çünkü özellikle genel sınavlara hazırlanılan dönemlerde birden fazla ders hakkında yapılacakları belirlemek gerekir.
Bu aynı zamanda zamanı ve günü tasarruflu kullanmak için gereklidir. Any.do, ders çalışma uygulamaları arasında size yapılacakları oluşturmak için yardımcı olacaktır.
Kısa ya da uzun vadeli planlamalarınızı yaparak aslında daha güzel çalışmayı mümkün kılabilirsiniz. Yapılacakları da unutmadan sürekli takip edebilir, yaptıkça listenizden silebilirsiniz.
3- Duolingo
Ders çalışma uygulaması sadece sınav kapsamında çok bilindik dersler kapsamında olmak zorunda değil. Hem sınav için hem de kişisel gelişim adına kullanabileceğiniz uygulamalar bulunmaktadır.
Duolingo, yabancı dil uygulamaları arasında bulunuyor. Seviyenize bağlı olarak kademeli şekilde size dili öğretmek için kolaylık sunmaktadır.
Üstelik sadece İngilizce değil birden fazla dil konusunda katkı sunmaktadır. Hem yazma hem okuma ve hatta kelime ezberine kadar desteklerini sunmaya devam etmektedir.
4- Photomath
Matematik çoğu kişi için belalı derslerden birisidir. Bir başkasına takıldığınız soruyu sorma gibi bir ihtimaliniz yoksa bu ders çalışma programı tam size göre!
Photomath, matematik ile başı dertte olanların kullandığı bir uygulamadır. Uygulamada takıldığınız bir sorunun fotoğrafını çekip, uygulamaya yüklemeniz yeterlidir.
Uygulamada yer alan kişi ya da öğretmenler tarafından sorularınız cevaplanıp size görsel halde iletilmektedir. Böylece aklınızda kalan soruları çözmüş olacaksınız.
5- Scribd
Ders çalışma uygulamaları arasında sadece kişisel çalışmalarınıza uygun olan örnekler bulunmaz. Bilgiyi alabileceğiniz temel bir kaynak programı da gerekecektir.
Scribd de ders çalışma uygulamaları arasında size bu noktada geniş bir kütüphane sunmaktadır. E-kitap uygulamasında ders kitapları, akademik kitaplar ve hatta çizgi romanlar dahi bulabilirsiniz.
Sesli kitap seçeneğinin bulunması da oldukça önemlidir.
6- XMind
Konuyu özümsemek, beyinde kalıcı olmasını sağlamanın temel yollarından birisi kavram haritası oluşturmaktadır. Kavram haritası beyinde kategorileştirmeyi sağlamaktadır.
Uzmanlar tarafından da kişilerin yapması konusunda baskı yaptığı bu uygulamayı telefonunuzdan rahatlıkla halledebilirsiniz.
XMind, konuyu anlama ve kavramlar arası ilişkiyi daha iyi özümsemek için kavram haritası oluşturmanıza yardımcı olmaktadır.
7- TED
Gelişmenin tek yolu kitaplar ve internet değildir. Bir diğer yöntemde belirli bir alanda başarılı olmuş kişilerin konuşmalarını ve hayatını dinlemektedir.
TED bu konuda belki de tek örneklerden birisidir. Yabancı ve Türkçe kapsamda olmak üzere sayısız insanın, uzmanın, başarılı ismin konuşmalarına yer vermektedir.
TED internetten de izlenebildiği gibi bu uygulamayı da indirerek izleyebilirsiniz.
8- Google Keep
Ders çalışma uygulamaları konusunda tahmin edeceğiniz üzere Google da belirli yatırımlar yaparak çalışma yöntemi oluşturmaktadır.
Özellikle pandemi dolayısıyla ortaya çıkan eğitimin kesintiye uğramasından sonra internetten ders çalışmanın yöntemleri arttırılmıştır.
Google Keep sayesinde ders çalışmanızı programlayabilir ya da daha pratik bir ders çalışmayı gerçekleştirebilirsiniz.
9- Udemy
Online kişisel gelişim platformlarından birisi olan Udemy sınırsız kategori ve video ile dünya çapında gelişimi desteklemektedir.
Okul dersleri dışında üniversitede aldığınız bir bölüme dair bilgi alabilirsiniz ya da farklı alanlarda da kişisel gelişiminizi desteklemeniz mümkün olabilmektedir.
Çok düşük miktarlarda ödeme karşılığında eğitimlerinizi alabilirsiniz. Bazı eğitimler dönemsel olarak ücretsiz de sunulabilmektedir. Ders çalışma uygulamaları arasında mutlaka değerlendirebilirsiniz. Ki odaklanma, ders çalışma konusunda da bilgiler edinebilirsiniz.
10- Cam Scanner
Defter ve kitaplarda yer alan bilgilerin telefon ve tabletinize dijital ve net olarak geçebilmesi için tarayıcı bir programa ihtiyaç duyarsınız.
Telefonda oluşan netlik istediğiniz gibi değilse tarayıcı programları bu konuda size yardımcıdır. Cam Scanner, telefon kameranızla çektiğiniz görselleri şekillendirerek yazı puntosunu kalınlaştırarak daha okunabilir olmasını sağlar.
11- Memorado
Ders çalışma uygulaması sadece bilgi almakla ve aktarmakla kalmaz. Memorado sayesinde aslında beyninizi de kuvvetlendirebilirsiniz.
Beyin kaslarınızı güçlendirmek, hafızanızı daha ileri bir noktaya götürebilmek için bu uygulamada yer alan pratikleri yerine getirebilirsiniz.
Oyunlar ile bunu daha eğlenceli hale getiren uygulamanın her yaştan bireye hitap ettiğini de söylemek gerekiyor.
12- Quizlet
Konu öğrenmek yeterli kalmaz. Özellikle sınav kapsamında ders çalışıyorsanız dönem dönem tekrar etmek gerekir.
Fakat tekrar yapmak her zaman cazip gelen bir durum değildir. Ders çalışma uygulamaları ile telefonunuzdan kendinizi deneyebilirsiniz.
Bu uygulama size bir konuda kısa bilgi kartları oluşturup önce konuyu tekrar ettirip daha sonra kısa sorular sorarak pekiştirmenizi sağlamaktadır.
13- MyHomeWork
MyHomeWork, planlama yapmak konusunda en kapsamlı uygulamalardan birisidir. Bu uygulama başta ödevler, çalışılması gereken dersler ya da özel günler konusunda belirleyicidir.
Yapmanız gerekenleri belirlemek ve unutmamak adına tek bir uygulama kapsamında hatırlatıcı kullanabilirsiniz.
Yapacaklarınızı unutmadığınız gibi tek bir program özelinde aslında dijital ajanda sahibi olabilirsiniz.
14- Focus To-Do
Pomodoro tekniği çok duyduğunuz bir yöntemdir. Bu yöntemde kendinize uygun bulduğunuz süre boyunca (genelde 40-45 dakika) çalışıp 15-20 dakika kadar ara vermeniz gerekir.
Aslında bu insanın odaklanma süresine bağlı olarak ayarlanmaktadır. Sürekli çalışmayı da sağlar. Süre takibi sağlamak için de ders çalışma programları bulunur.
Ortak ders çalışma uygulamaları arasında yer alan Focus To-Do, grup oluşturarak birden fazla kişiyi gruba eklemenizi sağlar.
Uygulama kapsamında gruptaki kişilerin çalışma süresini görebilirsiniz. Ders çalışırken uygulamayı açtığınızda kaç dakika boyunca odaklandığınız bilgisini size verecektir.
15- Ders Çalışma Uygulamaları| Forest
Forest belki de ders çalışma uygulamaları arasında en sık kullanılanlardan birisidir. Bu uygulama, sizin telefonu bırakarak sadece derse odaklanmanızı sağlar.
Uygulama kapsamında hayali bir arsada ağaç başta olmak üzere çeşitli bitkiler ekiyorsunuz. Her bir bitkiyi dilediğiniz süre zarfında ekmeye bırakıyorsunuz.
Örneğin 40 dakika ders çalışmak isteyin. Uygulamada ağacınızı seçip 40 dakikaya ayarlıyorsunuz. Eğer, telefonu elinize alır ve bir uygulamaya girerseniz ağacınız ölüyor.
Aslında bir nevi sorumluluk almanın da yöntemidir. Sadece ders için değil odaklanmanız gereken herhangi bir alanda kullanabilirsiniz.
Ücretsiz versiyonu vardır fakat ücretli versiyonunda arkadaşlarınızı da ekleyerek birbirinizin çalışma saatlerini görebilirsiniz.
Yoruma kapalı.