Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Online KPSS Kursları Tavsiye 2022 | Online KPSS Kursu Listesi!

Online KPSS Kursları Fiyatları Ne Kadar?

0 163

Online KPSS kursları, sınav çalışma sürecinde adaylar için büyük kolaylık sağlamaktadır. Özellikle internetin giderek geliştiği günümüzde fiziksel olarak dershanelere gitmek yerine bu yöntem tercih edilmektedir.

Pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte hız kazanarak büyüyen online KPSS kursu firmaları öğrencilerin isteklerini yerine getirmektedir. Girilecek KPSS oturumuna göre eğitimler internet üzerinden verilir.

Ders uzmanı ve katılımlarla genelde yüz yüze olarak sunulan ve aktif bir şekilde gerçekleşen eğitimler ile KPSS sürecinde hazırlıklar tamamlanır. Günümüzde online KPSS kursları sayısı giderek artmaktadır.

Bahsedilen bu artışın temel sebebi ise öğrencilerin ihtiyaç ve talepleridir. Özellikle online KPSS kursu normal bir dershaneye göre daha ucuz olduğundan tercih noktasında ilk sıralarda olmaktadır.

Aynı zamanda standartlaşmış dershanelerden ziyade evinde çalışmak isteyenlerin de dikkatini çekmektedir. Peki online KPSS kursları nasıl eğitim verir? Online KPSS kursu tavsiye 2022 için hangi kurumlar var?

Online KPSS Kursları Nasıl Eğitim Vermektedir?

online-kpss-kurslari

Aslında kısaca dershane standartları ve programlarının online platforma taşınmış hali olarak görülebilir. Çünkü online KPSS kursları dershane gibi belirli bir sisteme sahiptir.

Girilecek oturuma bağlı olarak sorumlu olan dersler belirlenir. Bu derslerin haftalık ders programı sınav ağırlığına göre saptanmaktadır. Ağırlıklarına bağlı olarak Türkçe, Matematik gibi dersler daha fazla görülmektedir.

Bununla birlikte birden fazla oturuma girecek olanların ise önce hangi oturumu olacaksa buna göre hazırlık yapılarak programlar belirlenir. Program belirlendikten sonra ise online KPSS kursları derslere başlar.

Her gün hangi dersin hangi saatte başlayıp biteceği bellidir. Aktif olarak gerçekleşen kurslar genelde böyle işlemektedir. Öğrenciler adeta dershane sistemini evlerinde oturdukları yerden bilgisayar ya da tabletle elde etmektedir.

Kurslar sadece eğitim vermekle, bilgi aktarmakla kalmaz. Aynı zamanda çoğu zaman ‘rehberlik’ kapsamında sınava hazırlık süreci oluşturulur. Psikolojik destek sağlanır.

İlerleyen zamanlarda sınav yaklaştıkça online olarak deneme gönderimi olur. Online çözülen denemeler sonrası öğrenciler kendi aralarında sıralanmaktadır. Böylece başarı takibi de bireysel olarak sağlanır.

Online KPSS Kursu Tavsiye 2021 Yılında Artış Gösterdi

online-kpss-kurslari

Online KPSS kursları aslında uzun yıllardır gerçekleşmekteydi. Ancak ilk artış dönemleri COVİD-19 ile birlikte kesişti. Pandeminin ortaya çıkması ile birlikte normal zamanların yaşanması oldukça zor bir hale geldi.

Çoğu yerin kapandığı gibi dershanelerde de ders verilmemeye başlandı. Birçok dershane hazırlıksız olduğu için online platforma geçmekte zorluk yaşadı. Dersler istenen şekilde aktarılamadı, öğrenciler ve aileleri mağdur oldu.

Her ne kadar o dönem olumsuzluklar baş göstermiş olsa da öğrenciler ve eğitimciler tarafından bir durum da fark edildi: Eğitim dört duvar arasında verilmek zorunda değildi.

Aksine internetin olduğu her alanda rahatlıkla alınabilirdi. Nitekim öyle de oldu bu dönemden sonra birçok eğitmen kişisel ya da bir kurum adı altında online KPSS kursu açarak iletişim kurdu.

Online KPSS Kursu Tavsiye Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

online-kpss-kurslari

Öğrenciler tarafından da avantajları oldukça fazlaydı. Kalabalık ortama girerek sağlıklarını tehlikeye atmıyorlardı. Uzak yerde bulunan dershaneler için hem vakit hem de nakit kaybına gerek yoktu.

Oturdukları yerden online KPSS kursları sayesinde diledikleri eğitimi alabildiler. Ancak ilk defa KPSS kursu kaydı yaptıracakların da işi zorlaştı. Çünkü günümüzde birden fazla bu alanda firma ortaya çıktı.

Bu aşamada öğrenciler daha önce deneyimlemiş olan arkadaş ve çevrelerinden tavsiye almaya başladı. Ancak tavsiye alırken dikkat edilmesi gerekenler de ortaya çıktı. Online KPSS kursu tavsiye alırken:

  • Evden çalışma disiplini sağlayıp sağlayamayacağınıza,
  • Online eğitim veren eğitmen kadrosuna,
  • Kursun ders anlatma dışında sunduğu imkânlara,
  • Sene içerisinde planan ders programı ve gidişat hızına,
  • Online KPSS kurs fiyatı,
  • Deneme katkısı sunulup sunulmayacağı gibi aşamalara dikkat etmek gerekiyor.

Özellikle o dönem içerisinde ‘soru tutturdum’ diyerek popüler olmaya çalışan eğitmenlere de dikkat etmek gerekiyor. Zira daha önce bu sınava girmiş kişiler de bilmektedir ki; ortak bir müfradat ve dersler bulunur. Soru tutturmak olağanüstü değil aksine olağan bir durumdur.

KPSS Uzaktan Eğitim Tavsiye 2022 Listesi| 2022 KPSS Uzaktan Eğitim Veren Kurumlar Hangileri?

Eğer siz de online KPSS kursları konusunda arayış içerisindeyseniz, deneyebileceğiniz birkaç kurum bulunmaktadır. Gireceğiniz KPSS oturumunu göz önünde bulundurarak bahsedilen kurslara göz atabilirsiniz.

Online KPSS kursu tavsiye 2022 listesi:

1- NetteKurs

NetteKurs sitesi üzerinden hem GY-GK hem Eğitim Bilimleri hem de Hızlandırılmış KPSS paketleri bulunmaktadır. Öğrencilere azami 2 yıl boyunca eğitim videolarından yararlanma imkânı sunulmaktadır.

480 saati bulan eğitim videolarının yanı sıra aynı zamanda deneme örnekleri de atılmaktadır. Dersi takibi kolaylaştırmak adına özel oluşturulmuş PDF notlarda katılımcı öğrencilere iletilmektedir.

Avantajlarından birisi ise örnek bir ders videosunun sitede bulunması ve ücretsiz deneme imkânı sunmasıdır.

2- Tek Uzem

Alanında ilk kurumlardan birisi olan Tek Uzem, öğrencilere paketler halinde seçenekler sunmaktadır. KPSS bazında oluşturulan paketler KPSS A, KPSS B ve KPSS A + B olarak oluşturulmuştur.

Çift senelerde iki sınavı da denemek isteyenlerin diledikleri paketi seçmesi mümkündür. Bunun yanı sıra site üzerinde görebileceğiniz üzere, ‘canlı pekiştirme paketleri’  de bulunmaktadır.

Bahsedilen bu paketler kapsamında online KPSS kursları olarak yüz yüze aktif bir şekilde dersi pekiştirme imkânı yakalarsınız.

online-kpss-kurslari

3- Başkent Kariyer

Ankara online KPSS kursları arasında bulunan Başkent Kariyer, hem GYK hem de alan derslerini bir araya getirmiştir. Üstelik paket fiyatlarını iki türlü seçenekle oluşturmuştur.

Dileyen isterse GYK derslerini pakete dahil edebilir dilerse paketten çıkarabilmektedir. Bununla birlikte kitap desteği almak istemeyenler için de kitap olmadan fiyatlandırma değeri biçilir.

Dersler, haftaiçi akşam saatlerinde alan dersleri haftasonları ise GYK dersleri olarak belirlenmiştir. Sınava kadar sınırsız bir şekilde eğitim videolarını izleyebiliyorsunuz. Sınavdan 15 gün sonra ise sistem kapanmaktadır.

4- Murat Eğitim

Yılların dershanesi olan fakat sonra online kurs olarak eğitim vermeye devam eden Murat Eğitim, sadece KPSS bazında değil ortaokul ve lise kapsamında da eğitimler vermektedir.

Sınava hazırlanan kişiler online KPSS kursu olarak tercih edebilmektedir. 1 sene boyunca genel kurs alınabileceği gibi sadece bir aylık hızlandırılmış kurs alma imkânları da bulunmaktadır.

online-kpss-kurslari

5- Online KPSS Kursları | Yetki Uzem

Yetki Uzem, online KPSS kursları arasında etkinliğini devam ettirmektedir. Kurs ihtiyaç duyan öğrencilere eğitimlerini paketler halinde sunmaktadır.

Örneğin; KPSS B grubu için haftasonu olmak üzere 300 saatlik eğitimler verilmektedir. Eğitime kayıt olduktan sonra ücretsiz kargo ile kitaplarınız size ulaşacaktır.

Eğitimler sizlere tanımlanmış olan bir sistem üzerine videoların yüklenmesiyle elde edilir. Offline olarak izleme imkânı elde edebilirsiniz.

KPSS Online Kurs Benim Hocam Bulunuyor mu?

Benim Hocam, KPSS hazırlığında olan bir kişinin mutlaka duyduğu bir firmadır. Kurum tarafından Youtube üzerinden ücretsiz olarak eğitim videoları yüklenmektedir.

KPSS A, B, Alan sınavları ve aklınıza gelebilecek tüm memurluk sınavları için çeşitli videolar bulunur. Ortaokul ve lise içinde videolarla destekleme yapılmaktadır.

Fakat online KPSS kursları arasında ekstra olarak BenimHocam tarafından bir etkinlik oluşturulmamıştır. Sınavın yaklaştığı dönemlerde öğretmenler şehirleri gezerek hızlandırılmış ders semirleri vermektedir.

Bunun dışında lise ve ortaöğretim kademesindeki öğrenciler için kurs sistemi oluşturulmuştur. Öğrenci rehberliği ve kamplarla başarı adına adımlar atılır.

online-kpss-kurslari

Online KPSS Kursu Ücretsiz Sunuluyor mu?

Hayır. Online KPSS kursu olarak hizmet veren kurumlar oluşturdukları paket ve içeriğe bağlı olarak bir ücret talebinde bulunmaktadır.

Eğer ücretsiz KPSS çalışma alanı arıyorsanız Youtube işinize yaratabilir. Zira Türkçe KPSS yazdığınızda binlerce videoya denk gelebileceğinizi göreceksiniz.

Benim Hocam, Hoca Webde, Yediiklim  gibi çeşitli kurumlar tarafından kaliteli eğitimler birden fazla derste verilmektedir.

online-kpss-kurslari
Online KPSS Kursları

2022 Online KPSS Kursu Fiyatları Ne Kadar?

Kurumlar tarafından online KPSS kursu fiyatları değişik belirlenmektedir. Genellikle Genel Yetenek Genel Kültür dersleri paketleri ve alan paketleri ayrı satılmaktadır. GYGYK fiyatları 1.500-2.500 ortalama fiyatlarında bulunur.

Alan sınavları ise alandan alana değişiklik gösterir. Özellikle nadir eğitmeni bulunan bölümlerde alan kurslarının fiyatları artış göstermektedir. Bununla birlikte var olan paketlerin kapsamı da önemlidir.

Kitapların dahil olduğu ya da GYK derslerinin dahil olup olmadığı durumlarına göre değişiklik meydana gelir. Aslında paket fiyatlarını biraz da tercihinize bağlı olarak sizler oluşturmuş olursunuz.

İlginizi Çekebilir: En İyi KPSS Lisans Kitapları 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.