Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Kırıkkale Bahşılı Belediyesi Memur Alımı

0 0

Kırıkkale Belediyesi Memur Alımı Kadroları

Kırıkkale belediyesi memur alımı için 4 kişilik bir kadro açılmıştır. Bu kadrolar 1 adet Mühendis, 1 adet İşletme bölümlerinden mezun olan memur, 1 adet Eğitim fakültelerinden mezun olan memur ve 1 adet en az lise mezunu olan hizmetli şeklinde belirlenmiştir. Bunun dışında memur alımı için aranan şartlar ise şu şekildedir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Mühendislik ve hizmetli kadrosunda KPSS P3 türünde en az 70 puana sahip olmak,
  • Memur kadrosunda ise KPSS P3 puan türünde en az 55 puan almak,
  • Mühendislik kadrosunda en az D seviyesinde YDS sınav sonucunun bulunması,
  • Kırıkkale Bahşılı belediyesi memur alımı hizmetli kadrosuna alınacak kişinin B sınıfı sürücü belgesine sahip olması,
  • Türk Ceza Kanunun 53. Maddesi gereğince, taksirli suçlar dışında herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak,
  • Erkek adayların Askerlik durumu kapsamında askerlikle herhangi bir ilgisinin bulunmaması,
  • Askerlik zamanı gelmemiş adayların ise askerlik hizmetini erteletebilme şansının bulunması,
  • Görevini devamlı olarak yapabilmesi için ruhsal ya da fiziksel açıdan herhangi bir engelin bulunmaması,
  • Kırıkkale Bahşılı belediyesi memur alımı için ilan edilen alım kadrosunda aranan özel şartlara da sahip olabilmektir.

Bahşılı Belediyesi Memur Alımı Başvuruları

Bahşılı Belediyesi Memur Alımı Başvuruları

Bahşılı Belediyesinde memur olarak çalışmak isteyen kişilerin ilk olarak aranan şartları karşılaması gerekecektir. Aranan şartlarının tamamının bulunması durumunda ise, adaylar belediyeye giderek direkt olarak başvuru yapabileceklerdir. Direkt başvuruda adayların Diploma, nüfus cüzdanı, YDS puan sonucu, askerlik durumu belgesi, ehliyet ve KPSS sonucunun fotokopisini belediyeye teslim etmesi gerekiyor.

Ayrıca adayların 2 adet biyometrik fotoğrafta temin etmesi lazımdır. Bunun dışında Bahşılı Belediyesi memur alımı, resmi internet sitesi üzerinden de yapılabilecektir. Resmi internet sitesinde alım için özel bir link oluşturulmuştur. Bu link üzerinde açılan başvuru formunu dolduran adaylar daha sonrasında belgelerini belediyeye teslim etmelidir. Başvurular 10.02.2021 ila 12.02.2021 tarihleri arasında kabul edilecektir. Müracaat sonrasında olumlu değerlendirilen toplamda her kadrodan 5 kişi olmak kaydıyla, toplamda 20 kişi sözlü sınava çağrılacaktır.

Bahşılı Belediyesi Personel Alımı Sonuçları

Kırıkkale Bahşılı belediyesi memur alımı için olumlu bulunan adaylar KPSS puan sıralamasına göre sıralanarak ilan edilecektir. 19.02.2021 tarihi itibariyle ilan edilen adayların son olarak da sözlü sınava katılması gereklidir. Sınava çağrılacak adaylara Belediye tarafından kimlik bilgileri ile bir ‘’Sınav Giriş Belgesi’’ hazırlanacaktır. Bu belge adaya sınava giriş zamanında elden verilecektir. Sınava girmeye hak kazanamayan kişilere herhangi bir bildirim yapılmayacaktır.

Belediyenin yapacağı sınav tarihi 22.02.2021 10:00 olarak belirlenmiştir. Sınava çağrılan kişilerle sırasıyla görüşmeler yapılacaktır. Görüşmelerin aynı gün tamamlanmaması haline 23.02.2021’de de sözlü sınav devam edecektir. Sınava girmeye hak kazanan ancak sınava katılmayan kişilerin mazeretleri kabul edilmeyecektir. Bu nedenle sınava katılmayan adayların hak iddia edebilmesi mümkün değildir. Sözlü sınavda adaylara;

  • Atatürk ilke ve inkılapları, (20)
  • Türkiye Cumhuriyeti anayasası, (20)
  • Mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi, (40)
  • 657 sayısı Devlet Memuru kanunları (20) hakkında sorular yöneltilmektedir.

Kırıkkale Bahşılı belediyesi memur alımı, yukarıda belirtilen tüm soru içerikleri yanında belirlenen puan şekilleri üzerinden değerlendirilmektedir. Her bir aday bu şekilde değerlendirildikten sonra, her biri aldığı puan açısından sıralanacaktır. Sıralama 100 tam puan üzerinden yapılırken, alanında en yüksek puanı alan adaylar memur olarak çalışmaya hak kazanabileceklerdir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.