Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Şubat Ayında Ne Okusak? | Kitap Okumak İçin 4 Öneri

0 1

Kitap Okumak İçin 4 Muhteşem Öneri

Baharın rehavetinden, yazın sıcaklığından uzakta tam da uzun kış gecelerinde felsefi alt yapısı olan derin metinler okumak için tasarlanmış gibi Şubat ayı. Kitap okumak için en güzel aylardan biri. Ama ne okusak, diye bir soru geliyorsa aklınıza Şubat ayında okunacak en güzel kitaplar listesini sizin için yaptık. Artık Şubat Ayında ne okusak diye düşünmenize gerek yok, kağıdınızı kaleminizi alın ve bu dört güzel kitabı alınacaklar listenize ekleyin.

  1. Paulo Coelho – Veronika Ölmek İstiyor

Şubat Ayında Ne Okusak? Kitap Okumak İçin 4 Öneri

Kendisi de birden çok defa akıl hastanesine yatmış bir yazar olan Paulo Coelho, arkadaşından intihara kalkışmış bir kadının hikayesini duyduğunda bunu yazmaya karar verir. En azından kitapta bize söylediği tam olarak bu. Diğer akıl hastanesi kurgularından farklı olarak bu kitapta mekan ve hastalar realisttir. Tuhaf kaçıklarla dolu pis ve köhne, bakıcıların korkunç işkenceler ettiği bir yer değildir. Bu da okuyucuya orada yatanlarla empati kurma olanağı sağlar.

Veronika Ölmek İstiyor konusu Veronika’nın başarısız intihar girişimi ardından yaşadıklarıdır. Kimsenin haritada yerini gösteremediği Slovenya’da doğmuş olan Veronika 24 yaşında, Hukuk okumuş, iş sahibi bir kadındır. Hayatının tekdüze, her şeyinin çok normal olduğunu görünce gelecekte de birbirini tekrar eden bu günleri yaşamak istemediğini düşünerek intihar eder fakat kurtulur. Yatırıldığı Villete’de doktor ona kalbi zayıfladığı için en fazla bir hafta yaşayacağını söyler. Böylece hem kendisinin hem de hastanede bulunan diğer hastaların yolculuğu başlamış olur.

  1. Hermann Hesse – Demian: Emil Sinclair’in Gençliğinin Hikayesi

Şubat Ayında Ne Okusak? Kitap Okumak İçin 4 Öneri

Hermann Hesse, geçmişten günümüze kadar uzanan inanışlar ve bunların insanlara etkileri üzerine bir deneme yapar ve bu denemeyi Emil Sinclair’in çocukluğunda Demian adlı diğer herkesten farklı bir çocukla tanışması üzerinden ilerletir. Demian ve Sinclair okulda tanışırlar ve Demian ona Kabil’in nişanından bahseder. İlk cinayeti işledikten sonra Tanrı, Kabil’i diğer insanlardan korumak için ona bir nişan vermiştir ve çocukları da aynı nişanı taşıyacaktır. Sinclair’deki bu nişanı gören Demian’dır.

Dünya Savaşı’ndan önce insanların havadaki gerilimi fark ettiği yıllarda bir grup insan savaşı beklerken diğer grup savaştan kurtulabilmek için içe yönelmeye ve yaratıcıyı aramaya çalışır. Hermann Hesse bu arayışı felsefi bir düzlem üzerinden okuyucusuna yansıtır.

  1. George Orwell – 1984

Şubat Ayında Ne Okusak? Kitap Okumak İçin 4 Öneri

Tam da yayın hakları kalktığı için bütün yayınevlerinin Orwell kitaplarını basmaya başladığı bu dönemde okunması, okunmuşsa bile tekrar okunması gereken bir eser 1984. Distopyalar arasında en ünlüsü olan bu eser popüler kültürün kolayca tüketemeyeceği ve her okunuşta yeni taraflarının keşfedileceği kadar derin bir eser.

1984 konusu oldukça büyük bir ülke olan Okyanusya ve içerisinde olanlardır. Gerçeklerin parti yararına değiştirildiği, düşünce polislerinin vatandaşların düşüncelerini denetlediği bu ülkede Winston yasak olmasına rağmen Julia’ya aşık olur. İlk başta her şey gizli saklı ilerlese de ikisi de paçayı ele vermekten kurtulamaz.

  1. Anton Çehov – Altıncı Koğuş

Şubat Ayında Ne Okusak? Kitap Okumak İçin 4 Öneri

Bu kitapta delilik üzerine bazı sorgulamalar yapar Anton Çehov. Altıncı Koğuş konusu yirmi senelik meslek hayatında ne kendisi ne de çevresi için iyi bir şey yapmamış bir doktorla şartları korkunç bir hastanenin deliler koğuşunda kalan ve birinin gelip onu tutuklayacağı paranoyasına kapılmış bir hasta arasındaki konuşmalardır. Doktor bu hasta sayesinde kendisini ve çevresini sorgulamaya başlar ama bu sorgulama ne yazık ki onun için iyi sonuçlar doğurmaz.

Deliliğin henüz sınıflandırılmasının yapılmadığı bir dönemde hapishane ve tımarhanenin birbirinden hiçbir farkı olmadığını ve ikisinin de toplumdan sapan bireylerin ayrıştırılması için kullanıldığını gözler önüne serer Çehov.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.