Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

ASDEP Alımı 2022 Tercih Kılavuzu Geldi!

ASDEP Alımı Nasıl Gerçekleşir?

0 216

ASDEP alımı 2022 yılında son zamanlarda en çok konuşulan konular arasına girmeyi başardı. Özellikle memur olmak isteyenlerin ASDEP alımı 2022 ataması takipçisi olduğu görülüyor.

ASDEP alımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir süreçtir. İki farklı alıma sahip olan bu bakanlık kapsamında alımlar için birçok kişi beklemede bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda bakan tarafından duyurulan alımlardan sonra, sözlü mülakatı gerçekleşen ASDEP alımı 2022 tercih kılavuzunun açıklanmasıyla hızlandı.

Peki ASDEP alımı 2022 yılı ve sonrasında nasıl gerçekleşiyor? ASDEP alımı için hangi özelliklere sahip olmak gerekiyor? ASDEP ataması aşamaları neler? İşte ASDEP alımı 2022 yılı için bilgiler ve daha fazlası!

ASDEP Alımı 2022 Başvuru için Tercih Kılavuzu Yayınlandı! ASDEP Alımı Tercih Kılavuzu Nedir?

asdep-alimi-2022

ASDEP alımı sırasında belirli aşamalarda işlemler gerçekleşmektedir. 2022 yılı için gerçekleşecek olan atamalarda ise artık son raddelere gelindi!

ASDEP alımı tercih kılavuzu da bakanlık tarafından duyurulan bilgilendirmeyi ve atama şehirlerini göstermektedir. ASDEP alımı 2022 yılı için duyurulan kılavuzda atama adına 20 farklı şehir tercih adına açılmıştır. (Psikologlar ve Psikolojik Danışmanlar için)

Her bir bölüm kendi içerisinde açık durumuna göre farklı şehirleri açmıştır. Memur adayları açıklanan bu kılavuz kapsamında tercih edebileceği şehirleri görmektedir.

Son aşamada ise bakanlık kapsamında açılacak tercih listesine atanmak istediği şehirleri tek tek sıralayacaktır. Daha sonra ise tercih edilen şehirler ve burayı tercih eden kişiler kendi mesleğinde sıralamasına bağlı olarak atanacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurular Sayfasına Göz Atın

Eğer siz de ASDEP alımı 2022 yılı için tercihte bulunacaksanız, kılavuza mutlaka göz atmalısınız. Özellikle daha önce tercih yapmadığınız düşünüldüğünde eksiksiz bir şekilde gerekli belgeleri hazırlamalısınız.

Aynı zamanda atamada gösterilen şehirlere ve bulundukları ilçelere de tek tek göz atmanız öneriliyor. Zira memur olarak minimum 3-4 sene o şehirde olacağınız düşünüldüğünde kararınızda dikkatli olmalısınız.

ASDEP alımı tercih kılavuzu nereden öğrenebileceğinizi merak ediyorsanız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesinin ‘Duyurular’ sayfasına göz atmalısınız.

ASDEP Alımı Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak? ASDEP Alımı Ne Zaman?

asdep-alimi-2022

Bakanlıklar kapsamında gerçekleşen atamaların genelde ne zaman olacağı belli olmamaktadır. Bakanlık sadece açık bulunan duruma göre atamaya çıkmaktadır.

Atamaya çıktıktan sonra sırasıyla; başvurular alınır, başvuru yapanlar arasında sıralama gerçekleşir, sıralamaya bağlı olarak (merkezi atama dışındakiler) sözlü mülakat için çağırılır.

Sözlü mülakat sonuçları açıklandıktan sonra başarılı olan kişiler artık kılavuzu bekler. Kılavuz açıklandıktan sonra atamaların ne zaman sonuçlanacağı, tercihlerin hangi aralıkta gerçekleşeceği belirlenir.

ASDEP alımı 2022 yılı için ise birkaç hafta içerisinde tercihlerin tamamlanması en geç bir ay içerisinde de sonuçların açıklanması beklenir.

Aile Bakanlığı Personel Alımı Hangi Seneler Gerçekleşir?

asdep-alimi-2022
ASDEP Alımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında atamalar genelde belirli dönemlerde gerçekleşmektedir. Atama takvimleri çoğu zaman çift senelerde duyurulur.

Yalnız hangi sene kaç atama olacağı konusunda netlik yoktur. Dikkate alınan sıralama ve puan KPSS çift senelerde gerçekleşen P3 puanı olacaktır.

Ancak atama sınavın olduğu senede olabileceği gibi (zor bir ihtimal olsa da) tek senelerde olabilir. Keza ASDEP alımı 2022 yılında olduğu gibi KPSS’den hemen önce de yapılabilir.

Örneğin bu sene; KPSS 2020’ye girmiş bireylerin birçoğu ASDEP atamaları olmadığı için KPSS 2022’ye hazırlanırken bir anda atama haberi ile karşı karşıya kaldı. Bu tamamen bakanlık tarafından duyurulan atama haberine göre, açığa göre değişecektir.

ASDEP Alımı Şartları Neler? ASDEP Başvuru 2022 ve Sonrasında Dikkate Alınan Kurallar

asdep-alimi-2022

Eğer ASDEP alımı için önümüzdeki senelerde başvuruda bulunacaksanız, belirli özelliklere sahip olmanız gerekiyor. Öncelikle ilk şart elbette bir KPSS puanı ve sıralaması elde etmektir.

Çift senelerde yapılan KPSS sınavına girilme şartı çoğunlukla geçerlidir. Yani, önümüzdeki iki senede yapılacak atamalarda yer almak için 2022 KPSS girilmesi gerekiyor.

KPSS kapsamında ise önemli olan bilgi P3 puanı olmaktadır. P3 puanı sadece Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarını kapsar.

Tüm bunların dışında sınavdan puan ve sıralama elde etseniz bile bu yeterli olmayacaktır. Bakanlık tarafından duyurulan ASDEP alımı sonrasında; e-devlet üzerinden başvuruda bulunun. Başvuru sonrasında da eğer kazanırsanız bir sözlü mülakat sürecini atlatmalısınız.

Mülakat sonrası hak kazanırsanız artık çalışmak için neredeyse hazır olduğunuz anlamına gelir. Yalnız işe başlasanız dahi bile günün birinde memurluğa uygun olmayan davranışlarınız, özellikleriniz, geçmişiniz varsa memurluğunuz ortadan kalkacaktır.

İlginizi Çekebilir: 2022 Memur Olmanın Şartları Hangileri? 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.