Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Defterdarlık Memur Alımı Uzman ve Uzman Yardımcılığı Alımı

12

 

Defterdarlık memur alımı uzman yardımcılığı başvuruları 18 ila 29 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Personel alımı süresinde defterdarlık bölümüne alınacak uzman kadrosu için adayların yazılı ve sözlü sınavları gerçekleşecek. Yazılı sınav, Ankara’da 2021 yılının Ocak ayında saat 10.00’da olacak.

Bu sınava girmeye hak eden adayların isim listesine Bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı personeli olarak görev almaya hak kazanan adaylar, Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde istihdam edilecek.

Defterdarlık Memur Alımı Uzman Başvuru Şartları

Defterdarlık biriminin muhasebat, saymanlık, muhakemat ve personel müdürlüğü gibi bölümlerinde uzmanlık alanlarına göre görevler üstlenirler. Defterdarlık uzmanı olabilmek için öncelik 3 yıl uzman yardımcısı şeklinde çalışmak gerekir.

Defterdarlık memur alımı için aranan şartların başında dört yıllık lisans eğitimi gelir. Defterdarlık uzmanlığı başvurusu için de yurtiçi ya da yurtdışındaki öğretim kurumlarından en az 4 yıllık mezuniyet şartı aranır.

Gerçekleşecek sınav tarihi itibari ile Bakanlık ya da kadrolarında Devlet Memurları Kanunu kapsamında 3 yıl görev yapmış olmak gerekir. Kişinin bu 3 sene içinde herhangi bir uyarı ya da kınama cezası hariç disiplin cezası almamış olması da aranan şartlar arasında yer alır. 1. dereceden Defterdar uzman maaşı 6.558 TL olup ücretin içerisine çocuk ücreti dâhil edilmemiştir.

Defterdarlık Memur Alımı Uzman Yardımcılığı Başvuru Şartları

Defterdarlık Memur Alımı Uzman ve Uzman Yardımcılığı Alımı

Uzman yardımcıları, Maliye Bakanlığı’na bağlı Taşra teşkilatında çalışan personeller olup birim tarafından yürütülen araştırma ve incelemenin yanı sıra proje üretme gibi çalışmalarda bulunurlar. Defterdarlık memur alımı  uzman yardımcılığına başvuran adaylar hem yazılı hem de sözlü sınava girer. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen ilk sınav, yazılı sınav olup adayın en az 70 puan alması gerekir.

Yazılı sınav sonrasında başarı gösteren adaylar sözlü sınava hak kazanır. Defterdarlık uzman yardımcılığı sınav konuları; mikro iktisat, makro iktisat, kamu maliyesi, maliye politikası, anayasa hukuku, medeni hukuk, idare hukuku ve idari yargı, borçlar hukuku, ticaret hukuku, ceza hukuku ve genel muhasebe alanlarını kapsar.

Defterdarlık uzman yardımcılığı başvuru yapılabilmesi için adayın en başta 35 yaşını aşmaması ve Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde bulunan genel şartları taşıması gerekiyor. Adayın lisans mezunu olma şartı aranır iken mezun olması gereken bölümlerde iktisadi ve idari bilimler fakültesi maliye, kamu yönetimi, işletme ya da uluslararası ilişkiler mezunu olması gerekir ayrıca hukuk fakültesi mezunu olması da başvuru için yeterli olur.  

Kamu Personeli Seçme Sınavına katılıp en az en az 70 puan alma şartını da yerine getirmesinin yanı sıra başvuru süresinde başvurusunu yapmış olması gerekir. Göreve başlandığı andan itibaren 5500 TL maaş ile işe başlayan uzman yardımcıları, yaptıkları görev yılı ve yerine göre maaşları artar. Defterdarlık uzman yardımcılığı maaşı Bakanlık tarafından belirlenmiştir.

 

Yoruma kapalı.