Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

MEB Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır?

0 1

MEB tablet başvurusu, yüz yüze eğitim süreci hakkında var olan bilinmezlikler sebebiyle yeniden gündeme geldi. Uzaktan eğitim sürecinin hayatımıza girişi ile birlikte, birçok öğrencinin eğitimi aksamaya başladı.

Bunun en önemli sebebi ise öğrencilerin büyük bir kısmının akıllı telefonlara ya da diğer akıllı cihazlara ulaşamaması oluyor. Bu kapsamda MEB başlattığı çalışma ile her il müdürlerinin koordinesiyle, ihtiyaç sahiplerine 500 binin üzerinde tablet temin ediyor.

MEB Tablet Başvurusu 2021

Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk yapmış olduğu açıklamasında, en geç Ocak sonu ve Şubat başı olacak şekilde tablet dağıtımının gerçekleşeceğini bildirmiştir. 500 bin tabletin dağıtımının öncelikli olarak büyük şehirlerden başlanarak gerçekleşeceğini ifade eden Selçuk, çocuklara dağıtımın ise il müdürlükleri aracılığıyla yapılacağını da bildirmiştir.

MEB tablet başvurusu sonucu, ailelerin gelir durumu, özel eğitim gereksinimi, akademik başarısı ve var olan kardeş sayısı gibi durumlara göre belirlenecektir. MEB tabletlerine ulaşabilmek için ebeveynlerin MEB tablet başvuru formu doldurmasına gerek yoktur. İl müdürlükleri kapsamlı bir araştırma sonucunda, yukarıda belirtilen kriterler doğrultusunda belirledikleri ailelere tabletleri ulaştıracaklardır.

Verilen tabletlerin tamamı ise internete bağımlı olarak tasarlanmıştır. Böylece çocuklar sahip oldukları tabletler sayesinde konforlu bir şekilde ders çalışarak uzaktan eğitimine dahil olabilecektir. MEB üzerinden tablet sahibi olamayan ebeveynler ve çocuklar için belediyeler ve bazı özel kurumlarda tablet başvurusu yapabileceklerdir.

Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır?

MEB Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır?

MEB tablet başvurusu sonucunda tablet almaya hak kazanamayan çocukların ebeveynleri belediyelere başvurabilecektir. Birçok belediye Pandemi döneminde çocukların eğitimine katkı sağlayabilmek adına, devletten bağımsız olarak tablet dağıtımı yapabilmektedir.

Ancak bu her belediyenin vermiş olduğu bir hizmet değildir. Bunun için öncesinde belediyeden bilgi alınmasında yarar vardır. Belediyelerden ücretsiz olarak tablet alabilmek için ise, ebeveynlerin ikametgâhının bulunduğu belediyeye gitmesi gereklidir. Sonrasında ise belediyenin ilgili birimine adı, soyadı, adres bilgileri, veli bilgileri, okul ve sınıf bilgilerinin paylaşılması gerekecektir.

Belediyelere gidemeyen ebeveynler ise belediyenin resmi internet sitesine giriş sağlayarak, form bölümünden tablet başvuru formu 2021 belgesini doldurması gereklidir. Başvuru sonrasında yapılan değerlendirmeye göre, tablet almaya hak kazanan öğrencilerin adreslerine gönderim yapılmaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.