Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Kültür Seviyenizi Artıracak Netflix Belgeselleri

0 3

Kültür Seviyenizi Artıracak Netflix Belgeselleri | İzlediğinizde kültür seviyenizin ikiye katlanmasını sağlayacak bu En İyi Netflix Belgeselleri size, daha önce neden izlemedim pişmanlığını yaşatacak. Siz de daha fazla geç kalmadan hemen bu belgeselleri izleyerek ufkunuzu genişletmeye başlayabilirsiniz.

En İyi Sosyal ve Kültürel Netflix Belgeselleri

İzlediğinizde kültür seviyenizin ikiye katlanmasını sağlayacak bu En İyi Netflix Belgeselleri size, daha önce neden izlemedim pişmanlığını yaşatacak. Siz de daha fazla geç kalmadan hemen bu belgeselleri izleyerek ufkunuzu genişletmeye başlayabilirsiniz.

  1. İkinci Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları

En iyi tarihi belgeseller arıyorsanız Netflix belgeselleri size bu kolaylığı sunuyor. İkinci Dünya Savaşı hakkında oldukça başarılı ve kimi bölümlerde detaylı anlatımlarıyla dikkat çeken 10 bölümlük bir Belgesel dizi. Bu belgeselde İkinci Dünya Savaşıyla ilgili anlatılan bu olayları ve görüntüleri daha önce görmemiştim deme olasılığınız oldukça yüksek.

  1. Antik Dünya’nın Dâhisi

Sokrates, Buda ve Konfüçyüs’ün yaşamlarını merak ediyorsanız bu belgesel tam da size göre. Tarihçi Bettany Hughes Buda’nın yaşamını keşfetmek iççin Hindistan’a, Sokrates için Yunanistan’a Konfüçyüs için ise Çin’e giderek bu benzersiz hayatlar hakkında merakımızı gidermemize yardımcı oluyor.

  1. Uzayda Yaşam Arayışı

Eğer siz de evrende yalnız olup olmadığımızı merak ediyorsanız bu sorunun cevabını Astrobiyologlarla birlikte anlamaya çalışabilirsiniz. Dünya, Mars ve Jüpiter’deki eksterm olayların incelendiği belgesel merakınızı gidermeniz için sizleri bekliyor.

  1. Yaratıcı Beyin

Konu olarak oldukça ilgi çekici olan belgesel, yaratıcılık hakkında araştırma yapan bir nöroloğun bu keşif sürecinde pek çok riskli yollar denemesini izleyiciye sunuyor. Nörolog aynı zamanda mucitlerin yaşadığı süreçleri de göz önüne alarak denemeler yapıyor. Belgesel ayrıca Netflix belgeselleri arasında en çok izlenenler arasında

  1. Lezzetlerin Kökeni

Uzak Doğu mutfağına ilgim var diyorsanız bu belgesel tam da size göre. Çin mutfağı ve geleneksel Çin yemeklerinin ortaya çıkış serüveni hakkında oldukça eğlenceli olan bu Netflix belgeseli çok daha keyifli vakit geçirmenize yardımcı olacak.

  1. Street Food

Yemeklere ilgisi olanların mutlaka izlemesi gereken bir diğer belgesel de Street Food. Çeşitli kültürlerin sokak yemeklerini ve bu yemekleri yapan insanların hayat öykülerini anlatan belgesel oldukça popüler.

  1. Cooked

Netflix belgeselleri arasında yemek severlerin dikkatini çekecek bir diğer belgesel de Cooked. Michael Pollan ile birlikte yemek yaparken uygulanacak püf noktaları öğrenebilirsiniz. Pişirme tekniklerinden mayalama tekniklerine kadar bilgiler verilen belgesel bambaşka bir bakış açısı kazanmanızı sağlayacak.

  1. Son Şaman

Şamanların hayata bakış açısını merak ediyorsanız bu belgeseli ufkunuzu genişletmeniz için birebir. Ölümün kıyısına gelmiş ve depresyonda olan bir gencin hayatta kalmak için gösterdiği çabalar, bir şaman ayinine katılmasına sebep oluyor.

  1. Çağın Gerisinde Yaşamak

Son zamanlarda adlarını daha sık duyduğumuz “düz dünyacılar” inançları ve hayata bakış açılarıyla diğer insanlar tarafından dışlanan topluluğun hayatına daha yakından tanık olmak isteyenler için Netflix belgeselleri arasında oldukça dikkat çekici ve etkileyici bir belgesel.

  1. Five Come Back

İkinci Dünya Savaşı hakkında film çekmek için orduya katılan beş film yapımcısının hayatını anlatan bu Netflix belgeseli ise ilginç konusuyla izleyicide derin bir tesir bırakıyor.

  1. Expedition Happiness

Kuzey Amerika’yı merak edenler için bir keşif niteliğindeki belgesel, oldukça başarılı. Siz de bu cesur müzisyen ve film yapımcısıyla beraber oturduğunuz yerden Kuzey Amerika’yı keşfe çıkabilirsiniz.

  1. Cehenneme Doğru

Dünyanın bazı yerlerinde hali hazırda bulunan volkanlar, çevresinde yaşayan insanların inançlarını etkiliyor. Dehşet verici lav ve patlama görüntülerine de yer veren bu Netflix belgeseli, bu insanların hayatını ne ölçüde etkilediği merak konusu olan bu yeraltı olayları hakkında pek çok ilginç bilgiyi izleyiciye sunuyor.

  1. Küba ve Kameraman

Küba hakkında pek çok bilgi edinmenizi sağlayacak belgesel, Küba’nın yıllar içinde yaşadığı değişikliği 3 Kübalı aile ile yapılan röportajlar sayesinde gözler önüne seriyor. Oldukça etkileyici ve pek çok insanın beğendiği belgesel Küba’nın 40 yıllık değişimini başarılı bir şekilde yansıtıyor.

  1. Morgan Freeman ile İnancın Hikayesi

Hollywood’un Tanrısı Morgan Freeman eşliğinde inancın öyküsünü seyirciye sunan belgesel pek çok şeyi sorgulamanıza sebep olacak. Ölüm, ahiret inancı çeşitli dini ritüeller hakkında bilgi veren belgesel, sizler için pek çok sorunun yanıtını bulmaya çalışıyor.

  1. Sakkara’nın Sırları

Mısırlı arkeologların, daha önce hiç el değmemiş mezarları keşfetmesini anlatan belgesel izleyicide derin etkiler bırakıyor. Mezarın gizemi ve geçmişte neler olduğuyla ilgili çeşitli keşifler yapılan belgesel, diğer Netflix belgeselleri arasından kolayca sıyrılarak zirveye oturacak ve kültürünüzü ikiye katlayacak.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.