Sınav sonrasında sonuçlardan sonra başvuru listesi yayınlanmakta. Söz konusu başvuru listesinde boş kadrolar da belirtilmekte. Ortaöğretim, lisans ve ön lisans mezunlarının boş kadrolar hakkında bilgi edinmesini sağlayan sistem nitelik kodudur.
KPSS Nitelik kodu, söz konusu boş kadro için aranan şartları ve adaylarda olması gerekenleri temsil eder. Bu kodlar her başvuru öncesinde yayınlanmakta olup adayların bu alan için olan yeterliliğini test etmektedir. Girilecek olan iş için her bir şartı teker teker sıralamak yerine nitelik kodları sayesinde daha pratik bir çözüm sunulmuş durumda.
KPSS Nitelik Kodları Nelerdir ve Anlamları
KPSS nitelik kodları ne anlama gelir sorusu KPSS tercihi yapacak olanların en çok merak ettiği konular arasındadır. Nitelik kodları bir pozisyon da çalışacak olanlar için aranan kriterlerin kod şeklinde verilmesidir. Söz konusu kriterler tek tek liste halinde sunulmak yerine nitelik kodları ile sunulmaktadır. Aranan başlıca nitelik kodlarına göre adaylar kendilerini söz konusu alana girebilmek için uygun olup olmadıklarına göre test edebilirler.
Aranan nitelikler karşılandığı zaman boş olan kadrolara başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir. Peki, Aranan başlıca nitelik kodları nelerdir?
3003 Nitelik Kodu Nedir
3003 Nitelik kodu ne ifade ediyor sorusunu yanıtlamak gerekirse 3003 nitelik koduna sahip olan alanlarda adaylardan istenilen şart: Adalet ön lisans veya Adalet Meslek Yüksek Okulundan mezun olmak.
3173 Nitelik Kodu Nedir?
3173 nitelik koduna sahip olan alanlarda işe başlayabilmek için adaylardan farklı bir nitelik beklenmektedir bu nitelikler. Muhasebe, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulamaları, muhasebe ve vergi uygulamaları ön lisans alanlarından mezun olmak şeklindedir.
3290 Nitelik Kodu Nedir?
3290 Nitelik kodu mesleki bir alana hitap etmektedir, adayların başvuru öncesinde istenilen kriterlere uygun olduğunu gözden geçirmesi gerekmektedir. İstenilen şartlar, Elektrik ön lisans programından mezun olmuş olmak.
3004 Nitelik Kodu Nedir?
3004 Nitelik kodu ile KPSS tercihi yapacak olan adaylardan istenilen şart Sosyal güvenlik ön lisans programından mezun olmak şeklindedir.
3319 Nitelik Kodu Nedir?
3319 nitelik koduna sahip olan adaylar, istenilen alanlara girebilmek için bu şartları yerine getirmelidir. Harita, harita kadastro, harita ve maden ölçme, harita teknikerliği, harita ve kadastro ön lisans programlarından birinden mezun olmak.
3331 Nitelik Kodu Nedir?
3331 nitelik kodu aramasında bulunan alanlar için adayların uyması gereken şartlar. İtfaiyecilik ve yangın güvenliği, itfaiyecilik ve sivil savunma, sivil savunma ve itfaiyecilik ön lisans alanlarından mezun olmak.
3318 Nitelik Kodu Nedir?
3318 nitelik kodunda arama yapan alanlar için adayların dikkat etmesi gereken şartlar. Tapu ve kadastro, tapu kadastro veya tapu kadastro meslek yüksekokulu ön lisans programlarından birisinden mezun olmak.
Diğer Nitelik Kodları ve Anlamları Nelerdir?
Temel nitelik kodlarının yanı sıra pek çok farklı nitelik kodları da bulunmaktadır. Örneğin, 4001 nitelik kodu adayların Lisans mezunu olması gerektiğini ifade ederken 3001 nitelik kodu ise önlisans mezunu olma zorunluluğunu belirtmektedir.
Bunların dışındaki nitelik kodları genel olarak cinsiyet, mesleki tecrübe ve benzeri kriterlerin ayrılmasında yardımcı olmaktadır. Adayların başvuru öncesinde mutlaka dikkat etmesi gerekmektedir. Peki, diğer nitelik kodları ve anlamları nelerdir?
- 1101: Erkek cinsiyetine sahip olmak.
- 1103: Kadın cinsiyetine sahip olmak.
- 6101: Akücü bonservisine sahip olunması.
- 6103: Aşçı bonservisine sahip olunması.
- 6105: Badanacı bonservisine sahip olunması.
- 6107: Bahçıvan bonservisine sahip olunması.
- 6109: Benzinli araç tamirciliği bonservisine sahip olunması.
- 6111: Boyacı bonservisine sahip olunması.
- 6113: Çamaşırcı bonservisine sahip olunması.
- 6115: Dizel araç tamirciliği bonservisine sahip olunması.
- 6117: Duvarcı bonservisine sahip olunması.
- 6121: Fotoğrafçı bonservisine sahip olunması.
- 6125: Garson bonservisine sahip olunması.
Yoruma kapalı.