Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

2021 Yılının En Karlı Yatırım Aracı Hangisi? Yatırım Tüyoları Nelerdir?

0 0

Bu sorunun maalesef kesin bir cevabı yok olsa da makalede verilen yatırım türleriyle kazançlı yatırımlar yapmanız mümkündür. En karlı yatırım aracı dönemlerden döneme değişebilen ve bilmek için piyasa trendlerini sık sık takip etmeniz gerekir. Size önerdiklerimizin dışında belirli kesimin tercih ettiği helal yatırım araçları da mevcuttur. Yatırım aracı tercih seçiminde bu konuyuda göz önünde bulundurabilirsiniz.

Bazı yatırım araçları dönemsel olarak çok daha karlı olabilmektedir. Örnek verecek olursak, bitcoin ne kadar kısa sürse de zamanında en değerli yatırım aracıydı. Zamanında riske girip bitcoin alan ve zamanında da satmasını bilen kişiler için bu en kârlı yatırım aracı oldu. Ama şuan sıfırdan bitcoin alanlar bunun zaman kaybı olduğunu biliyor. Bu yüzden kar yapmaktan ziyade mantıklı olanı düşünmeniz gerekiyor. Bunu düşünürken de kendi maddi imkanlarınızı ve bu yatırımdan beklentilerinizi de hesaba katmanız en karlı yatırım aracı seçiminizde faydalı olacaktır.

En Karlı Yatırım Aracı Altın mı?

Altın, eski tarihlerden günümüze kadar kriz anlarında veya ekonomik sıkıntılar da başvurulmuş bir yatırım aracıdır. Bu sebeple güvenebileceğiniz en karlı yatırım aracı olduğu söylenebilir. Yatırım da uzman kişiler, uzun vadede altına yatırım yapmak her zaman kârlı bir yatırım olacağını düşünüyorlar. Çoğu insan da bu görüşte hemfikirdir.

Durum bu şekilde olunca hayliyle riske gelemeyen insanlar, altın yatırımı yapmayı tercih ederler. Türkiye’de de yastık altı denilen yatırımların çoğu altına yapılmakta. Son yıllarda da altın fiyatları bir hayli arttı ve düşmeksizin artmaya devam ediyor. Üstelik Türkiye’de bankalar tarafından hizmete sunulan altın hesabı sayesinde para transferi yapmak ve altın almak oldukça kolaylaştı.

Eğer siz de az riskli olsun, uzun vadede kazanç sağlasın diyorsanız, altına yatırım yapmayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

2021 Yılının En Karlı Yatırım Aracı Hangisi? Yatırım Tüyoları Nelerdir?

Borsada Yatırım Yapmak

Borsa, Türkiye dahil her ülkede bulunmaktadır. Borsada fazlasıyla çeşitli fırsatlar bulunduğu için yatırımcılar burada işlem yapabilirler. Borsa mantığı 3 kelimede şudur: Hisselerin alınıp satılması. Borsada yatırım yapmak isteyen kişiler, şirketlerin satılığa çıkardığı hisseleri alırlar. Hissenin değeri yükselince de tekrar borsada satışa çıkarırlar. Bu şekilde kâr etmiş olurlar.

Pek çok insan parasını değerlendirmek için borsayı tercih etmekte. Bu sayı Türkiye’de hiç de az değil. Her geçen gün kurulan yeni şirketler ile beraber hisse senedi sayısı da doğru orantılı bir şekilde artmaktadır ve bunun sonucunda borsada işlem yapanlarda artmakta.

Bu yatırım aracı uzun veya kısa vade de iyi fırsatlar yakalasanız da, riski göz ardı etmemeniz tavsiye edilir. Çünkü rastgele alınan hisse senetlerinin birden değeri düşebilir ve bunun sonucunda para kaybedilebilir.

Dövize Yatırım Yapmak

Eğer yatırım için dövizi seçecek iseniz, hangi dövize yatırım yapacağınızı ve dövizin değerini etkileyen bazı hususları bilmeniz sizin faydanıza.

Bu yatırım aracında tercih edilen para birimleri çoğu zaman dolar ve Eurodur. Eğer sizde çoğu yatırımcı insan gibi dövize yatırım yapmak istiyorsanız işiniz birazcık daha kolay ve az riskli. Euro ve Dolar dışında diğer para birimlerine yatırım yapmak gayet riskli olabilir. Çünkü işlem hacimleri Euro ya da dolara göre daha düşük ve ekonomisi pek de iyi olmayan ülkelerin para birimleri.

Örnek verecek olursak Kanada Doları, Japon Yeni veya Arjantin Pezosu gibi para birimleri daha risklidir. Bu yüzden yatırım yapmadan önce yapacağınız para birimi üzerinde iyice düşünmeniz tavsiye edilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.