Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Para Transferini Saatlere Sığdırmayan Fast Para Transfer Sistemi Nedir?

0 2

Fast para transfer sistemi belli bir süredir konuşulan bir konu olup faaliyete geçmesi bekleniyordu. Fast para transferi ne zaman başlıyor sorusu sorulurken 18 Aralık 2020 tarihinde 11 banka ile anlaşarak pilot uygulamaya geçildi. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan bankalar ile birlikte çalışarak hızlı ve kolay şekilde fast para transferi gerçekleşiyor. Sistem kısa süre içinde diğer tüm finans kurumlarında yaygınlaşması bekleniyor.
Fast Para Transfer Sistemi
Özel ödeme sistemi olup başta İngiltere ve Çin olmak üzere birçok ülkede kullanılan sistem, ülkemizde de resmi olarak kullanılmaya başlanıyor. Fonların anlık ve sürekli transferi sistemi olarak da bilinen fast para transfer sistemi, insanların haftanın her günü 24 saat boyunca kendi hesabından başka hesaba para transferi yapmasına olanak sağladığı gibi FAST sistemi ile sadece saniye sürerek para transferi gerçekleşiyor.

Fast nedir, son zamanlarda insanların merakını uyandırıyor. Ödemelerin saniyeler içinde gerçekleştiği bu sistem başlangıçta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Fast para transfer sistemi limiti 50 TL ile başlamış olup bugün itibariyle FAST limiti, 1000 TL şeklinde olacağı duyuruldu.

Fast Sistemi Kullanımı
Dijitalleşen dünya ile para transferleri IBAN numaraları ile gerçekleşiyordu; ancak kolay adresleme sistemi ile IBAN numarasına da gerek kalmıyor. Ödemeler, hesaptan hesaba kısa süre içinde tamamlanıp insanların hayatında da önemli değişiklikler getiriyor. Bankasız para gönderme de yapıldığı sistemde kişinin banka müşterisi olmaya gerek kalmadan herhangi bir fastpay atm şubesinden yatırılan tutarı çekebiliyor.
Para Transferini Saatlere Sığdırmayan Fast Para Transfer Sistemi Nedir?
Fast Para Transfer Sistemi ile EFT sistemi arasında belli farklar bulunuyor. ‘’EFT ile para ne zaman geçiyor’’ gibi sorular da bu sistem ile tarih oluyor. EFT sistemi ile mesai saatlerinde para transfer işlemleri için ödemeler gerçekleşebiliyor; ancak Fast ile gece yarısı bile para transferi yapmak mümkün oluyor.

İki sistem arasındaki bir diğer fark ise EFT işleminde herhangi bir bildirim zorunluluğu bulunmuyor iken yeni ödeme sistemi işlemin bildirilmesini zorunlu hale getiriyor. Bunun dışında EFT ile yapılan para transferi daha uzun sürede gerçekleşirken yeni ödeme sistemi ile transfer süresi saniyelere iniyor. Fast sistemi nasıl kullanılır, kolay adımlar ile gerçekleşiyor.

İnsanlarında işletmelerin de merak ettiği konulardan olan sistemin kullanımı oldukça pratik olup pek çok insanın dikkatini çekiyor. Fast para transferi nasıl yapılır, bu sistemin kullanılması için kişinin banka hesabının olması yeterli oluyor.

Çalışılan bankanın internet şubesine girilip kolay adres tanımlama işlemi gerçekleştirerek sistem aktifleşiyor. Kolay adresleme işlemimin tamamlanması ile para transfer işlemleri hem hızlı hem de kolay hale geliyor.

Fast Para Transfer Sistemi ile kare kod uygulaması da ilerleyen zamanda kullanımı açılacak. Ülkemizin ulusal karekod standardı TR olup Fast para transfer sistemi tarafından desteklenecek. Bu sayede ticari işlemlerin yanı sıra bireysel işlemler de kare kod uygulaması ile hızlı şekilde yapılabilecek. Kare kod sistemini kullanan kişiler, ayrıca ödemelerini temassız olarak gerçekleştirebilecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.