Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

2021 Öğretmen Ataması Ne Zaman?

0 1

2021 Öğretmen Ataması Ne Zaman Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl da her yıl yaptığı gibi öğretmen ataması yapacağını açıkladı. Koronavirüs kaynaklı öğretmenlerin birçoğunun online olarak eğitime devam etmesi ve özellikle 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan öğretmenlerin okula devam edememesi sebebiyle bir çok öğretmen ihtiyacı oluştu. Şuan güncel olarak açıklanan verilere göre, 138 bin öğretmen açığı bulunmakta.

Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi ve bir daha öğretmen açığı olmaması için, 2021 öğretmen ataması hızlı olarak gerçekleştirilecek. Henüz açıklanmayan atama tarihleri için sabırsızlanan öğretmen adayları en yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek olan müjdeli haberi bekliyor.

2021 Öğretmen Ataması İle Kaç Bin Öğretmen Atanacak?

2021 yılı atamaları için merak edilen bir başka soru ise, kaç bin öğretmen atanacağı. Sayıştay raporu ile birlikte açıklanan veriler doğrultusunda, 138 bin öğretmen açığı bulunmakta ve 2021 öğretmen ataması için 60 bin kişi atama talep etti.

Milli Eğitim Bakanlığından ise, 55 bin öğretmen ataması için çalışma yaptıkları bilgisi iletildi. Bakanlık çalışmalarını sürdürüyor ancak asıl kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

2021 Öğretmen Ataması Branş Sayısı Açıklandı Mı?

2021 Öğretmen Ataması Ne Zaman?

Binlerce öğretmen ataması bekleyen aday, 2021 için hangi branşlardan atama olacağını merakla beklemeye başladı. Geçtiğimiz 2020 yılında branş olarak en fazla atama sınıf öğretmenliği branşında gerçekleşmişti.

Sınıf öğretmenliği başı çekerken, din kültürü ve İngilizce öğretmenliği de onu takip ettiler. 2021 öğretmen ataması için de yine bu sıralamanın geçerli olacağı söylentisi adaylar arasında dolaşmakta. Geçmiş seneleri örnek aldığımızda, 2020 yılında kaç bin öğretmen atandığı fikir oluşturabilir.

2021 Öğretmen Ataması – 2020 Yılında Kaç Bin Öğretmen Atanmıştır?

2020 yılında yapılan öğretmen atamasında, 60 bin ayrı branş seçildi. 50 taban puanı baz alınarak yapılan öğretmen atamalarında, Sınıf Öğretmenliği 2831, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi 1801, İngilizce Öğretmeni ataması 1739, Okul Öncesi Öğretmeni 1518 ve İlköğretim Matematik öğretmenliği ataması 101 olarak gerçeklemiştir.

2021 Öğretmen Ataması Sözleşmeli Öğretmenlik Alımı Başvuruları Nasıl Yapılır?

Sözleşmeli öğretmen atamaları yapıldıktan sonra adaylar sabırsızlıkla atama sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Henüz 2021 öğretmen ataması tarihleri belli olmadı ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan öğretmen atamaları için istenilen başvuru koşullarını inceleyen adaylar fikir sahibi olabilirler.

Atama sonuçları internet ortamından duyurulduktan sonra, ataması başarı ile gerçekleşen öğretmen adaylarının başvuruda belirtmiş oldukları elektronik posta adreslerine tebligat gidecektir. Göreve başlayacak olan öğretmen adayının gerekli belgeleri önceden oluşturup, atama işlemleri için hazır olması gerekmektedir.

2021 Öğretmen Ataması – 2020 Öğretmen Atamasında İstenilen Belgeler

  1. Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.
  2. Mal bildirimi.
  3. Elektronik başvuru formunun onaylı örneği.
  4. Resmi yazı ibraz eden Pedagojik Formasyon Belgesi.
  5. Sağlık raporu.
  6. Güncel adli sicil kaydı.

2021 Öğretmen Ataması İçin Bakan Mustafa Safran’dan Şifreler

Bakan yardımcısı Mustafa Safran, atama için gelişme bekleyen öğretmenler ile yaptığı görüşmede 2021 öğretmen ataması ile ilgili umut edici konuşmalar yaptı. Safran; atama bekleyen adayların isteklerinin 60 bin atama olduğu ve Maliye Bakanlığı’ndan öğretmen kadrosunun istendiğini belirtti.

Safran yine konuşmaların devamında; 2021 atama takvimi hakkında bilgilendirmeler yaptı. 2021 yılı öğretmen atama takviminin, 2020 yılında ki gibi iki atama şeklinde olacağını belirtti.

Bakan yardımcısı Mustafa Safran’a göre, 2021 öğretmen ataması takviminin ilk ayağı Şubat-Mart, ikinci atama ise Temmuz-Ağustos’ta yapılacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.