Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Hava Ambulansı Kiralama Nasıl Yapılır? | Hava Ambulansı Kiralama Fiyatları

0 7

Hava ambulansı kiralama hizmetleri özellikle ulaşımın güç olduğu ve acil müdahale gerektiren sağlık problemlerinde etkili çözümler sunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı taşımacılık hizmetleri ile hastalar kısa sürede nakil yapılabilmekte ve sağlık personelinin müdahalesi ile yolculuk sırasında da hastanın genel sağlık kontrolleri sağlanmaktadır.

Sağlık konusunda zaman oldukça önemlidir. Öyle ki bir saniyenin bile büyük bir önemi vardır. Kişinin hayatını kurtarma noktasında olabildiğince hızlı ve kontrollü olunması gerekir. Fakat bazı yerleşim alanlarında ulaşım güç olabilir ya da hastanın acil olarak farklı bir şehre ya da ülkeye sevk edilmesi gerekebilir. Böyle durumlarda da en etkili çözüm hava ambulansı kullanmaktır.

hava-ambulansi-kiralama-44

Hava Ambulansı Kiralama Avantajları Nelerdir?

Ambulans uçak kiralama hizmeti veren firmalar, uçakların içerisinde hayat kurtarıcı malzemelerle donatmaktadır. İlk müdahaleler için gerekli tüm malzemelerin olduğu uçaklar sayesinde hastanın nakli kontrollü şekilde sağlanabilmektedir. Alanında uzman ekipler tarafından hastanın nakil süreci büyük bir titizlikle yürütülmektedir.

Birçok kişinin aklında ambulans uçak kiralama hizmetinde uçağa ulaşım konusunda nasıl bir yol izleneceğini de merak ediyor. Burada iki türlü seçenek bulunmaktadır. Dilerseniz yataktan yatağa seçeneği ile hava ambulansının hastanızın evinizden ya da hastaneden almasını sağlayabilirsiniz. Bu seçenekte hava ambulansı uygun bir alana konumlanır ve hasta dikkatli şekilde uçağa nakil edilir.

Diğer seçenek ise havaalanından havaalanına transferdir. Burada da hastanın nakli için hastayı havaalanına kendi imkanlarınız ile ulaştırmanız gerekecektir. Genellikle hastanın durumu çok ciddi değilse ve havaalanı yakın ise bu seçenek tercih edilmektedir.

Yataktan yatağa transfer hizmetinde hastanın transfer süreci sağlık ekipleri tarafından sağlanmaktadır. Hasta yakınları ise kara yolu ile hastanın gideceği yere götürülmektedir. Bu transfer tercihi daha maliyetli olduğu için çok ciddi durumlarda tercih edilmektedir.

Uzak mesafe tedavileri için hava ambulansı kiralama hizmeti almak doğru bir tercih olacaktır. Hastaların kısa sürede ve sorunsuz şekilde hastaneye transfer edilmesi o kişinin sağlığına kavuşması noktasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu hızı ve kontrollü transferi karayolu ile ya da farklı bir ulaşım aracı ile sağlamak oldukça güç olacaktır.

Özellikle engebeli arazilerde ve uzun yollarda hastanın kara yolu ile transfer edilmeye çalışması kişinin yolda zarar görmesine neden olabilir. Acil müdahale gerektiren durumlar sekteye uğrayabilir. Böyle durumlarda hastanın hayati tehlikesi meydana çıkabilir. Bunların yaşanmaması için ambulans uçak kiralama hizmeti almak faydalı olacaktır.

Hangi Durumlarda Hava Ambulansı Kiralama Hizmeti Alınır?

Sağlığımız hızlı değişkenlere sahiptir. Hastalarda bu durum daha kritik seviyeye çıkabilmektedir. Farklı şehirde ya da ülkede acil müdahaleler gerekebilir. Böyle durumlarda da hızlı ve güvenli transfer hizmeti alınmalıdır. Hava ambulansına ihtiyaç olduğunun kararını da hastayı kontrol eden doktor vermelidir. Doktorunuz hava ambulansını gerekli görüyorsa uçak kiralama firmaları ile anlaşarak acil olarak kiralama işlemi başlatılmalıdır.

Hava ambulansı kiralama hizmetinin zorunlu hale geldiği sağlık durumları aşağıdaki gibidir.

  • Bilinci kapanmış bir hasta varsa ya da bilinci kapanmaya başlıyorsa,
  • Solunum yolu nedeniyle bir problem yaşayan hasta varsa ve solunum hızı dakikada 30 üzerine çıkıyor ya da altına düşüyorsa,
  • Ağır darbe almış bir hastanın boyun, göğüs, baş, karın ve kasık bölgelerinde derin yara varsa,
  • Hastanın vücudunda ikiden fazla ciddi kemik kırılmaları varsa,
  • Kan basıncı değeri 90 mmHG’nin altında seyreden hasta varsa,
  • Yanık nedeniyle şok geçiren hasta varsa,
  • Yelken göğüs denilen gelişime sahip bir hasta varsa ambulans uçak hizmeti alınmalıdır.

Yurt Dışı Hava Ambulansı Kiralama Nasıl Yapılır?

Bazı tedavi süreçleri farklı ülkelerde devam ettirilmek zorunda kalabiliyor. Bu durumlarda da hastanın güvenli ve hızlı şekilde nakil edilebilmesi için en uygun ulaşım aracı hiç şüphesiz uçaktır. Tabi bu uçağın özel bir donanıma sahip olması ve özel ekip tarafından hastaya refakat edilmesi gerekir. Hava ambulansları tam da bu gibi acil durumlar için hizmet vermektedir.

Yurt dışında tedavisine devam edilmesi gereken hastanın hava ambulansı ile nakil edilebilmesi için doktordan uçuş için uygundur raporu alınmalıdır. Çünkü yurt dışı bir nakil olacağı için acil durumlarda acil iniş prosedürleri işleme konamayabilir. 2-3 saatlik bir kontrol ve analizin ardından doktor onayı alınabilir. Ardında da hastanın yurt dışı nakli başlatılır.

hava-ambulansi-kiralama-33

Hava Ambulansı Kiralama Hizmetinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Zamanla yarışan hastalar için her saniyenin önemi büyüktür. Bu nedenle ambulans uçak hizmeti alarak sevki gerçekleşecek hastalar için hızlı ve hastalığa uygun dizayn edilmiş uçak kiralamak etkili olacaktır. Kiralamak istediğiniz ambulans uçağın hastanızın nakline uygun olup olmadığını hava ambulansı kiralayan firmalarca doğrulatmanız gerekiyor. Çünkü her ambulansı uçağı her hastaya uygun olmayabilir.

Hastanın nakli sırasında acil müdahaleler gerekebilir. Bu nedenle firmanın alanında uzman sağlık personelleri ile çalıştığından emin olmalısınız. Sadece hava ambulansı kiralama gözüyle bakılmamalı. O ambulansta görev alacak personelin tecrübesi hakkında da bilgi alınmalıdır. En profesyonel hizmeti sağlayan firma ile çalışılmalıdır.

Hava Ambulansı Kiralama Ücretleri Nelerdir?

Diğer özel uçak kiralama ve özel jet kiralama hizmetlerinde olduğu gibi Hava ambulansı ücretleri belirlenirken çeşitli kriterler göz önüne alınır. Kriterler genişledikçe ve donanımlar arttıkça fiyatlarda da değişimler olmaktadır. Firmadan firmaya göre bu ücretlendirmeler değişse de genel bir fiyat politikası bulunmaktadır. Firmaların hizmet bedelini belirlerken uyguladıkları genel fiyat politikası şu şekildedir.

  • Hastanın hastalık durumu,
  • Yurt içi veya yurt dışı sevk durumları,
  • Gidilecek yol mesafesi,
  • Yataktan yatağa hizmet veya havaalanından havaalanına hizmet durumları,
  • Kiralanmak istenen uçağın donanımları
  • Sağlık personelinin sayısı ve donanımı

Bunlar temel fiyat belirleme politikalarıdır. Bu hizmetlerin ücretleri firmalara göre değişebilir. Tüm uçak kiralama firmaları araştırılarak en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Güncel özel jet kiralama ve uçak kiralama hizmeti fiyatları için sitemizi takip etmeyi unutmayın.

Vira Jet alanında uzman kadrosu ile doğru firmadan hizmet aldığınızı size hissettirmeyi başarıyor. Siz de hava ambulansı kiralama hizmeti alırken, güvenilir ve kaliteli hizmeti deneyimleyebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.