Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

6 Adımda Hayat Kalitenizi Yükseltecek Alışkanlıklar

0 2

Hayat Kalitenizi Yükseltecek Alışkanlıklar

İnsan her zaman başkalarının sorunlarını dinlememelidir. Kendini dinlemek, fark etmek, ne istediğini anlamak çok önemli bir unsurdur. Ruh halimiz yaşam şartlarından dolayı değişiklik gösterebilir. Fakat bunun sebebi çoğunlukla ne yapmamız gerektiğini bilmiyor oluşumuzdan kaynaklanır.

Başkalarına değer verdiğimiz göstermek için dinler ve sorunlarına çözüm ararız. Kendimizi dinleyip sorunlarımıza çözüm aradığımızda ise kendimize değer vermiş oluruz. Bunalımlardan kurtulmanın çok basit yolları vardır. Yalnızca neye ihtiyacımız olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Bunun yolu da kendimizi keşfetmekten geçer.

  1. Düzenli Uyku

hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar

Uyku, hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar içerisinde en önemli unsurlardan biridir. Çoğu duygu durum bozuklukları düzenli bir uyku uyunmadığında ortaya çıkar. İlk olarak yapılması gereken güne erken başlayıp erken bitirmektir. Gece uykusu sırasında salgılanan melatonin hormonu sağlığımız için büyük öneme sahiptir.

Gece uyumayan insanlarda bu hormon salgılanmayacağı için kendini halsiz ve mutsuz hissedecektir. Aynı şekilde güne erken başlamayan insanlar gün içinde yapılacak işlerini geciktirdiği için kendini zorda kalmış ve sıkışmış hissetmektedir.

Yapılacak bir işinin olmadığını ve bu yüzden uyuduğunu söyleyen insanlar da bir kabulleniş ve kendisini değersizleştirme düşüncesiyle karşı karşıya kalmış olurlar. Mutlu hissetmenin en iyi yolu kendine verilen değerdir. Bu yüzden sağlıklı ve mutlu bir hayat için düzenli uyku çok önemlidir.

  1. Spor Yapmak

hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar

Sağlıklı yaşam için en gerekli şeylerden bir de spor yapmaktır. Hareketsiz kalındığında vücut bir takım ağrılarla ortada bir yanlışlık olduğunun sinyalini vermektedir. Bu yüzden mümkün olduğunca hareket ederek sağlıklı bir yaşam elde edebilirsiniz.

Yemek yemek insan hayatında ne kadar önemli ve olmazsa olmaz bir unsursa hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar içerisinde spor yapmak da o kadar önemlidir. Vücudun doğru hareket etmeye, doğru nefes almaya ihtiyacı vardır. Vücudunuzu dinleyip sizden neler istediğini anlamanız gerekmektedir. Özellikle meditasyon ve yürüyüş yapmaya başlamak huzurlu bir hayatın kapılarının aralanmasına vesile olacaktır.

  1. Müzik Dinlemek

hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar

İyi hissetmek için yalnızca fiziksel aktiviteler yeterli olmamaktadır. Beynimizin de en az bedenimiz kadar dinlenmeye ihtiyacı vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda müziğin canlılar için ne kadar önemli olduğu kanıtlanmıştır. “Müzik ruhun gıdasıdır” cümlesi aslında her şeyi açıklamaktadır. Ruhumuzu iyi besleyebilirsek, tatmin olmuş ve mutlu hissederiz.

Ne tür müzikler dinleyeceğimize yalnızca biz karar verebiliriz. Özellikle spor yaparken dinlenecek müzikler listesi sayesinde çok daha keyifli bir alışkanlık sahibi olabilirsiniz. Kendi zevkimize uygun müziklere dinleyerek mutlu hissetmek oldukça kolaydır. Unutulmamalıdır ki yaşam kalitesi denen şey insanın ne kadar keyifli olduğuyla alakalıdır. Size iyi gelecek keyifli aktiviteler yaparak yaşam kalitenizi rahatlıkla arttırabiliriz.

  1. Kitap Okumak

hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar

Bilgi güçtür ve güçlü olmak insana her zaman iyi hissettirmiştir. Bu bilgilere ulaşmak ise oldukça kolaydır. Kitap okuyarak kendinizi geliştirebilir, belirli konulara kafa yorup düşünceleriniz değiştirerek ufkunuzu genişletebilirsiniz.

İnsan doğası gereği öğrenmeye muhtaçtır. Her bilgi öğrenişinde ise bunu kendi hayatına yedirerek kullanmak ister. Bu da doğal olarak kendini güçlü hissetmesine ve yaptıklarının doğru olduğuna inanmasını sağlar.

Nasıl ki size ihtiyacı olduğunuz bir dostunuzun yanında olarak ona yalnız olmadığını hissettirmek istersiniz ve destek olursunuz, aynı şekilde bunu kendi hayatınıza uygulamanız gerekmektedir. Kitaplara, her çeşit bilgiye her zaman ihtiyaç duyarız. Öğrendikçe de kendimizi mutlu hissederiz.

  1. Bakımlı olmak

hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar

Bakımlı olmak cinsiyet fark etmeksizin her insanın ihtiyaç duyduğu önemli bir unsurdur. Aynaya baktığınızda kendinizi kötü görmek hislerinizi olumsuz yönde etkileyecektir. Öncelikle herkesin güzellik algısı farklıdır ve başkalarına benzemek için uğraşıldığında bu mutluluk yerine azap verecektir. Kişinin kendisini olduğu gibi kabul etmesi ve her zaman dış görüntüsünü sevmesi gerekmektedir.

Bakımlı ve güzel olmayı kendinize eziyet etmeden yapabilmeniz gerekir. Bunun için çok paralar harcamanıza gerek de yoktur. Yalnızca düzenli diş fırçalamak ya da sabah uyandığınızda elinizi yüzünüzü yıkayıp daha sonra cildinizin kurumaması için size uygun bir nemlendirici sürmek bile iyi hissetmenizi sağlamaktadır. Tabi uygun gördüğünüz çeşitli bakım ürünlerini kullanmak da faydalı olabilmektedir.

Hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar arasında dikkat etmeniz gereken bir diğer hususta evin içindeyken bile dışarda insanların sizi görmesini istemeyeceğiniz kıyafetlerle veya dağınık saçlarla oturmamanız olmalıdır. Aksi halde kendiniz iyi hissetmeyecek ve bir üre sonra beğenmemeye başlayacaksınız. Kendinizi sevin ve kendinize değer verdiğinizi kanıtlamak için kimsenin sizi görmesini istemeyeceğiniz şekilde yaşamamaya özen gösterin. Bu şekilde daimi mutluluk her zaman sizlerle olacaktır.

  1. Hobi Edinmek

hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar

Hayat kalitenizi yükseltecek alışkanlıklar içerisine ekleyebileceğimiz bir diğer madde ise hobi edinmek olacaktır. Özellikle belirli bir çalışma hayatına alışmış olan bir kişinin birden bire çalışma hayatından çekilmesi ve yaşantısına evinde devam etmeye çalışması kısa bir dünlenme molasından sonra yıkıcı etki yaratacaktır. Ortaya çıkacak olan bu boşluğu ise elde edeceğiniz ufak hobiler ile giderebilirsiniz.

Hobi edinmek isteyen ve bu hususta fikir bulamayanlar için ilk tavsiyemiz ise yeteneklerine ve ilgi alanlarına uygun seçim yapmaları olacaktır. Ahşaba ilginiz var ise ahşap eşyalar ya da maketler yapabilirsiniz. Elektronik becerilerinizi yeni bir şeyler yaratmak ya da bozuk eski elektronik cihazları tamir ederek yeniden kullanılabilir bir hale getirebilirsiniz. Örgü örebilir ya da yemek yapmayı öğrenebilirsiniz. Tüm bu faaliyetler sizin bir işe yaradığınızı hissetmenize ve mutlu olmanıza katkı sağlayacaktır.

Kış aylarında hastalanmamak için size 5 tavsiyemiz var:  Kış Aylarında 5 Tavsiyeye Dikkat!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.