Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri

0 0

Kışın Tadını Çıkarmak İsteyenler İçin En İyi Kayak Merkezleri

Dünyanın her yerinde kış mevsimiyle beraber büyük ilgi gören kayak merkezleri, Türkiye’de de oldukça rağbet görmektedir. Kar tatili karın tadını çıkarmak ve her yeri bembeyaz renge bürüyen muhteşem manzaraya eşlik etmek isteyenler için vazgeçilmez bir tatil fırsatıdır. Hal böyle olunca pek çok seçenek sunan Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri ziyaret etmeniz için sizleri bekliyor.

Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri

  1. Uludağ Kayak Merkezi – Bursa

Türkiye kayak merkezleri sıralaması denildiğinde pek çok insan için ilk akla gelen yer hiç şüphesiz Uludağ Kayak Merkezi’dir. Bursa’da bulunan Uludağ Kayak Merkezi kış turizmine katkı sağlayan en önemli yerlerden biridir. Türkiye’nin en eski kayak merkezi olma özelliğini taşıyan Uludağ Kayak Merkezi, aynı zamanda da en büyük kayak merkezi olmasından ötürü Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasında ilk sıralardadır.

1933 yılından günümüze kadar kış sporlarına ev sahipliği yapan Uludağ en iyi kayak pisti diyebileceğiniz pistlere de ev sahipliği yapmaktadır. Marmara Bölgesi’nin en yüksek zirvesinde yer alan Uludağ, aynı zamanda Türkiye’nin en uzun teleferik ağına sahiptir. Ayrıca günü birlik gelenler için, tüm kayak ekipmanlarının kiralanabileceği yerlere de rahatlıkla ulaşmak mümkündür.

  1. Erciyes Kayak Merkezi – Kayseri

Türkiye’nin uluslararası düzeyde sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasındadır. İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek zirvesi olan Erciyes’te bulunan Erciyes Kayak Merkezi, 3917 metre yükseklikte bulunmaktadır. En ünlü kayak merkezi sıralamasında da ilk sıralara yerini kaptırmayan Erciyes, en popüler kayak rotalarından biridir.

Yılın hemen hemen 6 ayında doyasıya kayak yapabilme imkanı sunan Erciyes Kayak Merkezi’nde, zorluk seviyelerine göre de farklı renklerle belirtilmiş alanlar bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda popülerliği daha da artan kayak merkezinde farklı deneyimler yaşayabilir, keyifli aktivitelere katılma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri

  1. Kartalkaya Kayak Merkezi – Bolu

Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasında bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu’da bulunmaktadır. Zorluk derecelerine göre ayrılmış toplamda 25 adet piste sahip olan kayak merkezi, karın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz en güzide merkezlerimiz arasındadır. Oldukça geniş bir alanda yer alan Kartakaya’da pistlerin uzunluğu toplamda 40 km’ye yakındır.

Ayrıca yaklaşık 4 – 5 ay kadar hizmet veren Kartalkaya Kayak Merkezi, Köroğlu Dağları’nın zirvesinde bulunmaktadır. Doğal güzellikleriyle büyüleyecek ve keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak eşsiz güzellikteki bu kayak merkezi, muhteşem bir kar tatili yapmanıza olanak sağlıyor.

  1. Sarıkamış Kayak Merkezi – Kars

Yine kış mevsiminde en çok tercih edilen Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasında olan Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars’ta bulunmaktadır. Diğer kayak merkezleri arasından farklı karıyla sıyrılmaktadır. Dünyada sadece Alp Dağları’nda bulunan bir kar çeşidi olan toz kristal kara sahip olan Sarıkamış Kayak Merkezi, kış turizmine oldukça katkı sağlamaktadır.

Farklı kar çeşidiyle en çok tercih edilen kayak merkezleri arasında yer alan Sarıkamış, aynı zamanda en güvenli merkezler arasındadır. Sakin bir kayak tatili tercih edenler için bulunmaz bir fırsat olan Sarıkamış, huzurlu bir tatil arayışında olanlar için oldukça uygundur.

  1. Palandöken Kayak Merkezi – Erzurum

Erzurum’da bulunan Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasında oldukça meşhur olan Palandöken Kayak Merkezi, Palandöken Dağları’nın eteğinde yer almaktadır. Gerek kar kalitesi, gerek eşsiz manzarası ve konaklama imkanlarıyla oldukça tercih edilen Palandöken, Türkiye’nin en uzun kayak pisti sıralamasında da yerini almaktadır. Bununla beraber dünyaca da meşhurdur. Keyifli vakit geçirmek isteyenler için mutlaka gidilmesi gereken bir kar tatili rotasıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.