Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Elektrik Elektronik Mühendisliği Nedir, Ne İş Yapar?

0 15

Sayısal alanından tercih edilebilen bu mühendislik alanı en çok tercih edilen ve en yüksek puan ile girilen mühendislik bölümüdür. Günümüzde elektrik üretiminden teknolojiye hatta tıp alanlarındaki gelişmeler de dâhil olmak üzere pek çok alanda Elektrik mühendisine ihtiyaç duyulmaktadır.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Hangi İş Alanlarında Görev Yapar?

Peki, Elektrik Elektronik Mühendisliği ne iş yapar? Bu mühendislik alanının başlıca görevi, doğal veya yapay yollardan enerji ve elektrik üretimini sağlamaktır. Bu üretilen enerji çeşitlerinin evlere yani tüketim merkezlerine iletilmesini sağlamak da bu görevler içinde yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra çağımızın getirmiş olduğu teknoloji ve bu alandaki gelişmeler de bu mühendislik alanını oldukça yakından ilgilendirmektedir.

Özellikle bilgisayar ve akıllı telefon gibi günümüzde çokça kullanılan teknolojik aletlerin, dijital ortamların yapılması ve sistemlerinin oluşturulmasında büyük rol oynayan Elektrik Mühendisliğine Google, Apple, Amazon gibi uluslar arası platformlar iş imkânı sunmaktadır. İletişim ve haberleşme araçlarının günden güne değişmesi ve gelişmesi bu meslek dalına iş alanı sunmaktadır.

Geleceğin Mühendislik Alanlarından!

Elektrik Elektronik Mühendisliği Nedir, Ne İş Yapar?

Geleceğin önemli alanlarından olan biyoteknoloji ve biyomedikal alanlarında da mühendisliğe büyük bir önem verilmektedir. Tıbbi araç ve gereçlerin üretilmesi, bu cihazların çalışması ve daha pek çok proje altında Elektrik Mühendisliğine yer verilmektedir. Görüldüğü üzere Elektrik Elektronik Mühendisliğinin iş alanları oldukça geniş bir alana yayılmıştır.  Bu nedenle bu mühendislik alanından mezun olunduktan sonra pek çok farklı iş alanlarında ve çeşitli iş sahalarında çalışmak mümkündür.

İşverenlerin ve uluslar arası firmaların Elektrik Mühendisliği personel alımı yaparken dikkat ettikleri başlıca kriterler şunlardır: Sayısal ve analitik düşünme becerisine sahip olmak, planlama ve tasarım yapma konularında kabiliyetli olmak, bilişim teknolojileri gibi dallara hâkim olmak başlıca aranan özelliklerdendir. Bunların yanı sıra yazılım bilmek ve kodlama dillerine hâkim olmak sizi diğer mühendislerden ayıracaktır.  Gelecekte bilgisayar ve kodlamanın hayatımızda önemli bir yer tutacağı herkes tarafından bilinmektedir.

 Bu doğrultuda bilgisayar ve bilişim uzmanlığı alanında da kendini geliştiren bir mühendis olmak gerekmektedir. Gelecek yıllarda pek çok mühendislik alanın birleşeceği ve birlikte hareket edeceği ön görülmektedir. Makine, elektrik ya da yazılım gibi alanların her biri gelecekte ortak projelerde yer alacak. Bu yüzden de gelecekte bu mesleğe olan ihtiyacın yanı sıra bu mesleğin getirdiklerine olan ihtiyaç da son derece artacak. Tüm bunlar göz önüne alındığı zaman Elektrik Elektronik mühendisliği alanının aslında ne kadar önemli bir alan olduğunu görebilmekteyiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.