Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Gelir İdaresi Başkanlığı’na 87 Tekniker Alımı

0 8

Gelir İdaresi Başkanlığının Sözleşmeli Personel Alımı için başvuruda bulunmak isteyen adayların, başvurularını 7 Mart 2021 ve 17 Mart 2021 tarihleri arasında http://sinav.gib.gov.tr  internet sitesi üzeriden yapmaları gerekmektedir. Başvurular sadece internet üzerinden gerçekleştirilecek olup, Online Sınav Sistemi’ne kayıt olmaları gerekmektedir.

Online Sınav Sistemi’ne kayıt olma işleminin tamamlanmasının ardından elektronik ekran üzerinden gerekli bilgilerin tam ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Memur alımı için başvuru yapacak adaylar sadece beş yer için tercih hakkına sahip olabilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı Tekniker Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Gelir İdaresi Başkanlığı yapacağı sözleşmeli personel alımı için bazı şartlar sunmuştur. Bu şartları taşıyarak gerekli kriterlere sahip olan kişiler tercihlerini yapabileceklerdir.

  • 01.01.1986 tarihinden sonra doğmuş olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktadır.
  • KPSS Ön Lisans 2020 sınavına girerek KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almak şartı aranmaktadır.

Gelir İdaresi Başkanlığı Tekniker Alımı Başvuru

Bazı özel şartlara bağlı olarak, her bölüme alınacak personel için farklı şartlar aranmaktadır.

  • İnşaat bölümü Tekniker pozisyonu için başvuracak adayların İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi ön lisans bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
  • Elektrik bölümü Tekniker pozisyonu için başvuracak adayların Elektrik, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Endüstriyel Elektronik ön lisans bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
  • İklimlendirme bölümü Tekniker pozisyonu için başvuracak adayların İklimlendirme-Soğutma, Soğutma Tesisatçılığı, Soğutma Tesisatı, Soğutma ve Havalandırma, İklimlendirme Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma teknolojisi ön lisans bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
  • Makine bölümü Tekniker pozisyonu için sözlü sınava girecek kişilerde belli şartlar aranmaktadır.
  • Ağaç ileri bölümü Tekniker pozisyonu için başvuracak adayların Mobilya ve Dekorasyon, Ormancılık ve Orman Ürünleri ön lisans bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
  • Tesisat bölümü Tekniker pozisyonu için başvuracak adayların Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz, Doğalgaz ve Isıtma, Tesisat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi ön lisans bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
  • Bilgisayar bölümü Tekniker pozisyonu için başvuracak adayların Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Dekorasyon, Bilgisayar Operatörlüğü ön lisans bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.

Sınav Hangi Tarihte ve Ne Zaman Yapılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı’na 87 Tekniker Alımı için yapılacak olan sınav sözlü sınav olacak ve tek aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

  • Sınav yeri, Ankara
  • Sınav Tarihi, 5-7 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Gerekli şartlara uygunluğu sağlanıp sözlü sınava girmeye hak kazanmış olan adayların nerede sınava gireceğine dair bilgiler (http://www.gib.gov.tr) internet adresinden, sınav tarihinden 10 gün öncesinde öğrenilebilecektir.

Sözlü sınav hakkını kazanan adayların konuları, genel kültür, genel yetenek ve yerleştirileceği bölüm ile ilgili olarak mesleki konular olacaktır. Adayların sözlü sınavdan başarılı olarak sayılıp sınavı geçmeleri için 100 puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

Gerekli şartları taşıyarak sözlü sınava girmeye hak kazana adayların sınav tarihi ve saatinde sınav yerinde olmamaları halinde, haklarını kaybedeceklerdir. Gerekli personel sayısı kadar alım yapılacak olup en başarılı adaylardan seçilmeye başlanacaktır.

Sınavı kazanan hatta yerleşen adayların sınavla ilgili veya başvuru ile ilgili olumsuz bir durum olması, yanlış bilgilerin iletilmesi halinde sınavı geçersiz sayılarak görevden alınacaktır.

Sınava girecek adayların yanlarında, üzerinde T.C kimlik numaraları ve fotoğraf bulunan T.C Kimlik Kartı, sürücü belgesi veya pasaportlarından birinin yanında bulunması gerekmektedir. Yanında pasaport getiren adayların süresinin dolmamış olması gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan sözlü sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen kişilerin itiraz dilekçelerini yapılacak duyuru tarihinden itibaren 5 gün içerinde iletmeleri gerekmektedir

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.