Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Aşk Acısı Nasıl Geçer? Aşk Acısından Kurtulmanın Yolları İçin 7 Önerimiz Var!

0 11

İyileşme Dönemine Geçebilmek İçin Aşk Acısından Kurtulmanın Yolları

Sorunlu ilişkilerden çıkmış insanlar, aşk kavramına bir nefret duyabilir ve bunu bir çeşit bela gibi yorumlayabilir. İlişkide yaşanan sorunlar, ilişkiyi zamanında bitirememe zamanla bir bela olarak görülmekte ve ayrılık sonrasında lafın gelişi bu aşk belasından kurtulmanın yolları bulunmaya çalışılır. Hızlı bir iyileşme isteyenler ve hayatına mutlu bir şekilde devam etmek isteyenler için, işte aşk acısından kurtulmanın yolları!

Aşk Acısı Nasıl Geçer? Aşk Acısından Kurtulmanın Yolları İçin 7 Önerimiz Var!

  1. Sürekli Ayrılığın Nedenini Düşünmeyin

Aşk acısı nasıl geçer sorusuna verebileceğimiz ilk yanıtlardan biri hatta aşk acısından kurtulmanın yolları arasında en etkili yöntem ayrılığın nedenlerini sorgulamayı bırakmaktır. Asıl yapılması gereken eski sevgiliyi unutmak için çaba göstermek olacakken, bu şekilde sürekli olarak aklınıza getirdiğiniz kişiyi hayatınızın başrolü yapabilirsiniz. Özellikle ayrılığın nedenlerini düşünürken, özgüveninize zarar verebilir, kendinizi de suçlayarak özsaygınızı yitirebilirsiniz.

Bu ayrılığın olması gerektiğine odaklanın ve birçok neden bularak ve bunlar üzerinde düşünerek kendinizi yıpratmayın. Özel nedenlerden çok genel nedenlere odaklanın ve kendinize yalnızca bunun bitmesi gerekiyordu şeklinde düşünceler sunun. Her şey olması gerektiği zamanda ve olması gerektiği şekliyle oldu. Detaylarda boğulmanız aşk acısını daha çok tetikleyecektir.

  1. Kendinizden Ödün Verdiğiniz Durumları Belirleyin

Aşk acısı nasıl geçer öğrenmek istiyorsanız, aşka küsmeyin ve gelecekte ilişki yaşayacağınız kişi için kendinizi toparlayın. Ayrıldığınız ilişkide kendinizden ödün verdiğiniz durumları belirleyerek bir sonraki ilişkiniz için daha sağlıklı bir temel atabilirsiniz. Aynı hataları bir sonraki ilişkinizde de yapmamanız için kendi hatalarınızı ve özsaygınızın zedelendiği durumları düşünün ve bir daha yapmamaya çalışın.

Aşk kişinin hayatında olması gereken en güzel duygulardan biridir. Bir ilişki sona erdiğinde bu aşka küsmenizi gerektirmez. Aşk acısından kurtulmanın yolları arasında en önemli yöntemlerden biri hatalarınızdan ders çıkararak, bir daha tekrarlamamak için kendinize söz vermenizdir.

Aşk Acısı Nasıl Geçer? Aşk Acısından Kurtulmanın Yolları İçin 7 Önerimiz Var!

  1. Kafanızı Dağıtabileceğiniz Etkinliklere Katılın

Bir ilişki sonlandığı zaman ilk olarak karamsarlık ve bir içe kapanıklık gibi durumlar ortaya çıkabilir. Hatta bazı zamanlar bu depresyona kadar girebilmektedir. Bu gibi durumlarda aşk acısından kurtulmak psikolog desteği gerektirebilir. Sürekli ayrılık acısını düşünmek kişiyi depresyona sürükleyen en önemli nedenlerdendir. Depresyona girmemek için olabildiğince kafanızı dağıtabileceğiniz etkinliklere katılın.

Elbette ki yaşadığınız üzüntüden dolayı bu tarz etkinliklere katılmak istemeyebilirsiniz. Ancak aşk acısından kurtulmanın yolları arasında en etkili olanlardan biridir ve olması gereken bir şeydir. Bu sayede üzüntülerinizden uzaklaşmanız daha kolay olacaktır. Bu gibi etkinliklere katıldığınız takdirde zihninize hayatın devam ettiğine dair mesajlar göndermiş olacaksınız.

  1. İlişkiyi Hatırlatan Her Şeyden Kurtulun

Yine aşk acısından kurtulmanın yolları arasında en çok tavsiye edilen şeylerden biri de ilişkiyi hatırlatan şeylerden kurtulmaktır. Size acı veren, geçmiş güzel günlere özlem duymanıza neden olan tüm hatıralardan kurtulmanız gerekmektedir. Zaten eski güzel zamanlarda hissettiklerinizi hissediyor olsaydınız, bu ayrılık gerçekleşmezdi. Bu nedenle eğer hala duruyorsa mesajları silmeniz, fotoğraflardan kurtulmanız, ona ait tüm eşyaları göz önünden kaldırmanız gerekmektedir.

Gözünüzün önünde olan hatıralar size ayrılığı daha çok hatırlatır ve acı verir. Bu nedenle kesin bir şekilde aldığınız ayrılık kararınızın arkasında durmanız için, bu kişiyi nasıl hayatınızdan çıkardıysanız, onu hatırlatan eşyaları da çıkarmanız etkili bir yöntem olacaktır.

5. Aşk Acısı Sözleri ya da Şarkıları Dinlemeyin

Aşk acısı çeken kişilerin belki de yaptığı en büyük hatalardan biri de aşk acısı sözleri yer alan mesajları paylaşmalarıdır. Buna eşlik eden bir diğer hata da aşk acısı şarkıları dinleyerek sürekli bu acıyı canlı tutmaya çalışmalarıdır.

Oysaki dinlenen aşk acısı şarkıları sizin bu acınızı hafifletmeyecek daha da içinize işlemesine devam edecektir. Mutlu şarkılar dinleyerek, dans ederek ve size sunduğumuz diğer önerileri uygulayarak “aşk acısı nasıl geçer” sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

6. Sosyalleşin

Kafanızı dağıtmanızı sağlayacak huzur bulacağınız etkinliklere katılmak kadar etkili olan ve aşk acısından kurtulmanın yolları arasında aynı etkiyi verecek bir diğer yöntem de sosyalleşmektir. Ayrılığın ardından kendinizle baş başa kalmak, daha fazla düşünmenize neden olacağı için sağlıklı bir karar değildir. Arkadaşlarınızla vakit geçirmek ve onların desteğini almayı istemek en güzel yöntemdir.

Sonuç olarak karşılaştığınız bu durum yalnıza sizin başınıza gelmiş bir şey değil. Bu nedenle ayrılık acısı yaşamış insanlardan aşk acısından kurtulmanın yolları hakkında fikir edinebilir ve onların bunu atlatma yöntemlerini konuşabilirsiniz. Arkadaşlarınızla konuşmak ve desteklerini almak sıkça rastlanılan bir durum olan aşk acısının yalnızca sizde olduğunu düşünmemeniz için en etkili yolardan biridir.

Aşk Acısı Nasıl Geçer? Aşk Acısından Kurtulmanın Yolları İçin 7 Önerimiz Var!

7. Sosyal Medyadan Takip Etmeyin

Bazı insanlar için ilişki takıntı haline gelebilmektedir. Bu psikolojik bir sorundur ve bu şekilde takıntılı aşk acısından kurtulmak da çaba isteyen bir durumdur. Ayrıldıktan sonra eski sevgiliniz sosyal medyadan takip etmek takıntılı olduğunuzun bir göstergesidir. Onu merak etmek yerine ilgilenmemeyi tercih etmek hatta yok saymak yapmanız gereken en önemli davranıştır.

Sosyal medyadan kendiniz ya da arkadaşlarınız vesilesiyle eski sevgilinizin hayatının görmek istemeniz, daha fazla acı çekmenize neden olur. Özellikle onu mutlu görmeniz sizin için üzücü olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki zaten sosyal medyada insanların çoğu mutsuz olsa bile kendini mutlu göstermek için çabalar. Bu nedenle aşk acısından kurtulmanın yolları arasında en çok yapmanız gereken şey yok saymaktır. Zihninizde onun varlığını pekiştirecek davranışlardan kaçınmanız gerekir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.