Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Personel Alımı

0 0

Merkezi ve taşra teşkilatlarını ilgilendiren bu alım İstanbul, Adana, İzmir, Antalya, Erzurum, Konya, Sivas, Diyarbakır, Trabzon ve Van gibi birçok şehri kapsıyor. İlan metninde kadro içeriği olarak Aktör/ Aktrist, Dekoratör, Kostüm Kreatörü, Sahne gerisi ve Sahne üstü hizmetleri çalışma alanları gösterildi.

Devlet Tiyatroları Personel Alımı 2021

Devlet tiyatroları personel alımı 2021 ilanında, 8 farklı şehirde 5 farlı çalışma alanı olmak üzere toplamda 120 kişilik bir alım yapılacağı duyuruldu. Personel alımı için başvurular 05.02.2021 tarihinden 19.02.2021 saat 24:00 tarihine kadar yapılabilecek. Adayların başvuru yapabilmesi için ise bazı genel ve özel şartlara sahip olması gerekiyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne personel alımı için şartlar ise şu şekilde;

  • Sınava girecek adayların 18 yaşını doldurmuş olması,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmaması,
  • TCK’nın 53. Maddesine göre adayların taksirli suçlar sebebiyle 1 yıl ya da daha fazla cezasının bulunması( Zimmet, sahtecilik, hırsızlık, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, kaçakçılık, mal kaçırma, rüşvet, irtikap vb.)
  • Kişilerin görevini yerine getirmesine engel olacak ruhsal bir hastalığının bulunmaması,
  • Erkeklerin askerlikle ilişkisinin bulunmaması. Askerliğini yapmış, ertelemiş ya da yedek sınıfına geçmiş olması,
  • Aktör/ Akstrist kadrosu için başvuran adayların Üniversitelerin 4 yıllık oyunculuk bölümünden mezun olması,
  • Dekoratör ve Kostüm Kreatörü olarak başvuru yapacak adayların Sahne ve Sanat eğitimi veren Üniversitelerin İhtisas bölümünden mezun olması gerekecektir.

Yukarıda yer alan şartlar dışında Sahne Gerisi ve Sahne Üstü hizmetleri kapsamında çalışacak adaylar için istenen şartlar farklılık gösterebilecektir. http://www.devtiyatro.gov.tr/ adresi üzerinden ilan metni detaylı olarak incelenebilecektir.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne Personel Alımı

Devlet Tiyatroları Sözleşmeli Personel Alımı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne personel alımı için adaylar, www.ktb.gov.tr ya da www.devtiyatro.gov.tr adreslerini kullanarak başvuru yapabileceklerdir. Adaylar adreslerde bulunan sınav başvuru formunu doldurduktan sonra istenen belgelerini sinav@devtiyatro.gov.tr e-posta adresine belgelerini yollaması gereklidir. Adaylardan talep edilen belgeler arasında;

  • Diploma ya da mezuniyet belgesinin fotokopisi,
  • T.C kimlik numarasının üzerinde bulunduğu özgeçmiş içeriği,
  • Adli Sicil Kaydı belgesi,
  • Kurumun resmi web sitesi üzerinde bulunan ve aday tarafından doldurulan iş talep formu ( Üzerinde biyometrik fotoğraf yer almalı)

Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğüne personel alımı için belgelerini gönderen ve başvurusunu yapan adaylar yalnızca bir kadroyu tercih edebileceklerdir. Sınav için yapılan başvurular değerlendirilmeye alındıktan sonra, sınava girmeye hak kazanan adaylar belirlenir. Aranan şartları taşımayan adaylar, değerlendirmeye alınamayacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adaylara, elektronik posta ile ‘’Sınav Giriş Belgesi’’ gönderilir.

Devlet Tiyatroları Ankara Sınav Yeri ve Zamanı

Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğüne personel alımı için yapılacak olan sınav Ankara/ Gimat Orhan Asena Deneme Atölyelerinde gerçekleştirilecektir. Adaylara sınav yeri ve zamanı ‘’ Sınav Giriş Belgesi’’ ile birlikte gönderilecektir. Sınav uygulamalı ve sözlü mülakat şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Sınav komisyonu tarafından adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yapılan değerlendirmede adayın en az 70 ve üzerinde bir puan alması gereklidir. 70 puanın altında kalan adaylar, çalışmaya hak kazanamayacaklardır. 70 ve üzerinde puan alan adaylar, puan bakımından sıralamaya alınır.

Sıralamanın en üst basamağından başlanarak, alınacak kişi sayısı kadar aday ile sözleşme yapılır. Boş pozisyon olması durumunda ise yedek liste oluşturulabilecektir. Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğüne memur alımı kapsamında başarılı olan adaylar, resmi web sitesi üzerinden duyurulacaktır. Adaylara şahsen tebligat gönderimi yapılmayacağı için, resmi web sitesinin sına

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.