Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Adalet Bakanlığı KPSS’siz Uzlaştırmacı Alımı

0 5

Adalet Bakanlığı Personel Alım Şartları

Adalet bakanlığı KPSS’siz Uzlaştırmacı alımı yapılacağının duyurulması, bu bakanlığa bağlı olarak çalışmak isteyen kişileri oldukça heyecanlandırdı. Ancak Adalet Bakanlığı’nda Uzlaştırmacı olarak çalışmak isteyen adayların bazı şartları taşıması gerekiyor. Personel alımı için aranan şartlar arasında;

  • T.C vatandaşı olmak,
  • Tam ehliyete sahip olmak,
  • Üniversitelerin en az 4 yıllık Hukuk, Siyasi bilgiler, İdari bilimler, İktisat, Maliye gibi bölümlerinden mezun olmak,
  • Avukatlık pozisyonu ile başvuracak adayların baroya kayıtlı olması,
  • Uzlaştırmacı eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamış olmak,
  • Kasten işlenmemiş bir suçtan hiçbir şekilde mahrum olmamak bulunuyor.

Adalet Bakanlığı personel alım şartları yerine getirilmesi halinde, adaylar başvuru yapabileceklerdir. Bakanlık Uzlaştırmacı pozisyonunda toplamda 5 bin personel sayısında kontenjan açtı. Alım şartlarını yerine getiren adaylar https://uzlaştirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/giris.jsp linki üzerinden e Devlet şifresi ile giriş yaparak, başvuru yapabileceklerdir.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı 2021 Başvuru

Adalet Bakanlığı KPSS’siz Uzlaştırmacı Alımı

Adalet Bakanlığı personel alımı 2021 başvuru yapacak adaylar, 08.02.2021- 18.02.2021 tarihleri arasında sistem üzerinden işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Sisteme giriş yapılması sonrasında ‘’Sınav Başvuru Formu’’ yazan yere tıklanarak, müracaat yapılabilecektir. Başvuru esnasında adayların sisteme yüklemesi gereken belgeler;

  • Uzlaştırmacı eğitimini aldığına dair alınan belge,
  • Hukuk bölümünden mezun olan adaylar için diploma ya da mezuniyet belgesi,
  • Hukuk bölümü dışındaki herhangi bir bölümden mezun olan adayların mezuniyet ve transkript belgeleri ( Transkript belgelerinin okunaklı olması zorunludur.)
  • Yabancı ülkelerin Hukuk fakültesinden mezun olan adaylar için, Türkiye’deki ilgili fakülteler üzerinden eksik kalan derslerini başarılı bir şekilde geçtiklerini gösteren belge ( Denklik belgesi),

Önceki alımlarda başvuru yapan adayların, aynı şekilde belgelerini sistem üzerinden yeniden paylaşması gereklidir. Adalet Bakanlığı KPSS’siz Uzlaştırmacı alımı için herhangi bir belgenin eksik olması halinde, ilgili başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Sonuçları

Adalet Bakanlığı başvuru tarihinin sonlanmasından itibaren, başvurular değerlendirmeye başlanacaktır. Değerlendirme sonrasında olumlu bulunan adaylar yazılı sınav için çağrılacaktır. Adalet Bakanlığı KPSS’siz Uzlaştırmacı alımı yazılı sınav için çağrılan adayların e-posta adresine ‘’Sınav Giriş Belgesi’’, sınav yeri ve zamanını bildiren bir ileti gönderilecektir.

Yazılı sınav 9 Mayıs 2021 tarihinde saat 10:00’da İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri, Diyarbakır, Bursa ve Van illerinde yapılacaktır. Adayların yazılı sınavı 2 saat 30 dakika ( 150 dakika) sürecektir. Sınav çoktan seçmeli olarak oluşturulmuş olup, toplamda 100 farklı soru adaylara yöneltilecektir. İlanda belirtilen Ek1 kurallarına uyulmaması halinde, yazılı sınavı geçerli sayılmayacaktır.

Sınav sonrası adayların cevap kağıtları Anadolu Üniversitesi tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sonrasında en yüksek puandan en düşük puana kadar adaylar sıralanacaktır. Bu kapsamda asil ve yedek liste oluşturulacaktır. Asil listeye giren adaylar, Adalet Bakanlığı bünyesinde Uzlaştırmacı olarak çalışma hakkına sahip olabilecektir. Asil listedeki adayların çalışmak istememesi halinde, yedek listeden alım yapılabilecektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.