Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Hayatta Başarılı Olmanın Yolları Nelerdir?

0 138

İnsanların herhangi bir konuda başarılı olmaları için belirli kurallara uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Bu kurallar hedefler değişse bile hemen hemen aynı olmaktadır. Başarılı olmanın 10 büyük sırrı arasında disiplinli olmak ilk sırada yer alır. Hangi konuda olursa olsun disiplinli bir yaklaşım beraberinde başarıyı getirecektir.

Başarılı Olmanın Yolları Arasında İlk Kural Disiplin!

Başarılı olmanın Yolları Nelerdir maddeler halinde sayıldığında ilk sırada disiplinin olduğundan bahsetmiştik. Böyle bir liste yapılacak olursa ikinci sıraya ‘planlama’ ve ‘hayal kurma’ kavramları gelmelidir. Bir eyleme geçmeden önce planlar yapmak, hedefe ulaşmak için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Başarılı olmanın yolları arasında plan yapmak ve zirve için hayaller kurmak son derece önemlidir.

Bunlar bireyi hedefe ulaştırmak için motive eden önemli unsurlardır. Hedefe ulaşıldığına yönelik kurulan hayallerin, hedeflerin canlı tutulmasını sağlamaktadır. Bir hedef ne kadar canlı tutulursa birey o hedefe yönelik doğru hamleleri daha kolay yapabilecektir. Birey hayalinde hedefine ulaştığını ve o anda neler hissettiğini düşünmelidir. Bu düşünce, kişiyi mutlu kılıyorsa o hedef ulaşılması gereken doğru bir hedeftir.

Başarılı Olmanın Yolları

Sizce Başarılı Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

Sizce başarılı olmak için neler yapmak gerekir sorusuna verilecek bir diğer cevap hedefe yönelik başarının tanımını yapmak olabilir. ‘Sahip olunan hedefe ulaşmak ciddi anlamda bir başarı mıdır?’ bu sorunun cevabı ayrıntılı bir şekilde irdelenmelidir. Çünkü ulaşılmak istenen hedef bir sonuç değil, bir araç da olabilir. Kişinin sonuç olarak ne istediğini doğru bir şekilde ortaya koyması gerekmektedir.

Başarıya ulaşma aşamasında özgüven sahibi olmak da önemlidir. Ancak özgüvenin dozu iyi ayarlanmalıdır. Aşırı bir özgüven kişinin mevcut durumu doğru değerlendirmesini zorlaştırabilir. Bu nedenle özgüvenin fazlasının yararlı olmadığı bilinmelidir. Aşırı özgüven, kişinin rehavete kapılmasına yol açabildiği gibi yaptığı hatalardan doğru sonuçlar çıkarmasını da engelleyebilir. Dozunda bir özgüven ile başarılmayacak hiçbir hedef yoktur.

Hayatta Nasıl Başarılı Olunur?

Hayatta Nasıl başarılı Olunur sorusuna verilebilecek diğer cevap ise hedefler için zaman çizelgesi tutmak olacaktır. Bir hedef koyulduğunda bu hedefe ulaşmak için ne kadar zamana ihtiyaç olduğu belirlenmelidir. Sonuç olarak, ulaşılmak istenen hedefe yönelik kısmi planlamalar yapılmalıdır. Yani büyük amaca ulaşmak için basit ve daha ufak hedefler koyulabilir. Küçük hedeflere ulaşmak, kişinin büyük hedefe ulaşma inancını artıracaktır.

Bu ise büyük hedefe ulaşmada daha verimli hareket edilmesine vesile olabilir. Ayrıca başarı için doğru hedefler koyulması gerektiği gibi zamanlama planlarının da gerçekçi yapılması gerekmektedir. Bir hedefe ulaşmak için ihtiyaç duyulan zaman aralığı mantıklı bir şekilde planlanmalıdır. Aksi durumda kişinin hayal kırıklığına uğraması muhtemeldir.

Başarılı Olmanın Yolları Arasında Araç Seçimi de Önemlidir

Başarılı olmanın yolları arasında hedefe ulaşmak için gerekli olan araç ve gereçlerin belirlenmesi de yer almaktadır. Belirlenen hedefe ulaşmak için nelerin kullanılması gerektiği tespit edilmelidir. Bu araç ve gereci yalnızca metaya indirgemek doğru değildir. Çünkü hedef olarak belirlenen bir iş pozisyonu için gerekli olan yeteneklerin kişide mevcut olması zorunludur. Yani bireyin hedefi yurt dışında mutlu bir yaşam sürmekse bunun için o ülkenin dilini öğrenmesi, hedefe ulaşmak için doğru araç seçtiğini göstermektedir. İyi bir konuşmacı olmayı hedefleyen birinin de sunum tekniklerine çalışması ve diksiyon eğitimi alması gerekebilir.

basarili-olmanin-yollari

Hayatta Başarılı Olmak İçin Gereken 10 Yetenek Nedir?

Hayatta başarılı olmak için gereken 10 yetenek ifadesi sanal ortamda pek çok makalede yer almaktadır. Aslında bazı kişisel davranış kalıpları yetenekten ziyade sağlam ikili ilişkiler kurmak için adına önemlidir. Yani nazik olmak, sabretmek, çalışkan olmak, merhamet etmek, disiplin sahibi olmak, meraklı bir yapıda bulunmak, insanları dinlemek, ince düşünceye sahip olmak vb. davranışlar sayılabilir. Bunlar yetenekten ziyade sonradan da kazanılabilen davranış ya da alışkanlıklardır. Bu alışkanlıklara sahip olan insanlar, diğer insanlarla daha iyi geçinebilecekleri için kendi hedeflerine yönelik diğer insanların yardımlarından da faydalanabilirler.

Aynı Şekilde Derslerde Başarılı Olmanın Sırrı Nedir?

Derslerde başarılı olmanın sırrı da hayattaki genel başarı ile aynı ilkelere sahiptir. Başarılı olmanın yolları arasında yer alan tüm davranış kalıpları derslerdeki başarı için de geçerlidir. Bunun dışında ek olarak; derslerinde başarılı olmak isteyen öğrencilerin ders sonrası konu tekrarı yapmaları ve bol soru çözmeleri gerekmektedir. Çözümlü sorular incelenerek soruların çözüm yolları kavranmalıdır.

Bu sayede konu hakimiyeti artırılarak zamanla konuyla ilgili her soru çözülebilir. Bol soru çözmek, sözel derslerden ziyade Sayısal derslerde başarılı olmanın YOLLARI arasında belirtilebilir. Çünkü sözel dersler ezber gerektirirken sayısal dersler işlem yapma becerisi gerektirmektedir. Hayatta başarılı olmak için sınırları zorlamak ve doğru hamleler yapmak üzere ileri atılmaktan korkmamak gerekmektedir. Hedefe odaklanmak ve karşılaşılan engellerden dolayı yılmamak son derece önemlidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.