Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

KPSS Yerleştirme Sonuçları Sonunda Resmi Olarak Açıklandı

0 0

Aday öğrenciler, bu tarihler içerisinde tercihlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmişti. Peki, KPSS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, milyonlarca memur adayının merak ettiği bu sorunun ayrıntılı yanıtı.

Adım Adım Yerleştirme Sonuçlarını Öğrenme

KPSS Yerleştirme sonuçları, 14 Ocak 2021 tarihi itibariyle ÖSYM’ nin internet sitesi üzerinden duyuruldu. 30 Aralık 2020 ile 7 Ocak 2021 tarihleri arasında sorunsuz bir şekilde tercih işlemlerini tamamlayan aday öğrenciler, sonuçlarını internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilecek. İşte, adım adım yerleştirme sonuçlarını öğrenme işlemi;

  • Yerleştirme sonuçlarınızı sorunsuz bir şekilde öğrenebilmek için öncelikli olarak ÖSYM’ nin hazırladığı sonuç sayfasına gitmeniz gereklidir. Söz konusu sayfaya erişebilmek için bu bağlantı seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • ÖSYM Sonuç sayfasına başarıyla eriştikten sonra karşınıza gelecek olan ekran da “KPSS-2020/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları” seçeneğine tıklamalısınız.
  • Söz konusu seçeneğe başarıyla tıkladıktan sonra karşınıza gelecek olan ekrana Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı ve aday şifrenizi doğru bir şekilde girmeli ve gönder seçeneğine basmalısınız.

Yukarıda da görüldüğü üzere yerleştirme sonuçları son derece kolay ve pratik bir şekilde öğrenilebilmektedir.  

KPSS Yerleştirme Sonuçları Taban Puanları da Resmi Olarak Açıklandı!

KPSS Yerleştirme Sonuçları Taban Puanları

ÖSYM, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra taban puanlar ile ilgili de resmi bilgilendirmesini yayınladı. 30 Aralık 2020 ile 7 Ocak 2021 tarihleri arasında 1.677 kişilik kontenjan için 452.180 adayın başvuruda bulunduğu ve tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte boş kontenjanın kalmadığı da duyuruldu.

Aşağıda bulunan bağlantı seçeneklerini kullanarak KPSS yerleştirme sonuçları taban puanları hakkında ayrıntılı ve oldukça detaylı bilgiler alabilirisiniz. İşte, ÖSYM tarafından özel olarak açıklanan taban puanları listesi…

Yerleştirme İşlemleri Hangi Kriterlere Göre Yapılıyor?

Yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından merkezi olarak bazı kriterlere göre yapılmaktadır. Yerleştirme işlemleri sırasında aynı puanı alan adaylar da öncelik daha erken mezun olan kişiye verilmektedir. Fakat, adayların mezuniyet tarihi de aynı ise bu kez yaş kriterine göre atama işlemi yapılmaktadır.  Ayrıntılı ve daha detaylı bilgi için ÖSYM’ nin hazırladığı kılavuzu inceleyebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.