Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Fenerbahçe’nin Yeni Transferi Mesut Özil Kimdir?

0 68

Mesut Özil’in Futbol Oynadığı Takımlar

Mesut Özil profesyonel olarak futbol oynadığı takımlar arasında Schalke, Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal yer almaktadır. Son olarak 17 Ocak 2021 yılında Fenerbahçe ile sözleşme izlamıştır.

Schalke 04 Takımında Mesut Özil

Mesut Özil henüz 17 yaşındayken Bundesliga’da oynamaya başlamıştır. Özil Schalke takımında forma giyerken en büyük destekçileri Hamit ve Halil Altıntop’tur. Altıntop kardeşlerin kendinse yaptığı ağabeyliği her yerde dile getirmiştir.

Schalke 04 takımıyla 34 maça çıkan Özil, antrenmanlara çıkarken Fenerbahçe forması giydiğinden dolayı kulüp yöneticileriyle problemler yaşamıştır. Problemler ciddiye duruma geldiğinde kadro dışı bırakılmıştır. Takımla problemler yaşayınca birçok takımdan transfer teklifi almıştır. Aldığı teklif arasında Arsenal, Stuttgart ve Werder Bremen takımları yer almaktadır. Mesut Özil, 3.3 Milyon Avro karşılığında W.Bremen kulübüyle  üç yıl olmak üzere bir anlaşma yapmıştır.

Werder Bremen Takımında Mesut Özil

2007-2008 sezonunda ara transferde Werder Bremen takımına transfer olmuştur. Werder Bremen kulübünün 11 numaralı formasını giymiştir. Özil, Bundesliga’da forma giydiği maçlar içerisinde ilk golünü Karlsruher takıma karşı atmıştır. Sonraki sezonlarda takımında göstermiş olduğu üstün performanslar sayesinde taraftarların saygısını ve sevgisini kazanmıştır.

Werder Bremen takımıyla birlikte UEFA Kupası finalinde Shakhtar Donetsk takımıyla ilk 11’de mücadele etmiştir. Werder Bremen takımın yıldızı Diego, Juventus takımına transfer olduktan sonra Mesut Özil takımın liderliğini üstlenerek ününe ün katmış ve dünya devlerinin radarına takılmıştır.

2009 – 2010 yılında sezonun ilk döneminde Mesut Özil, Bundesliga’da en iyi futbolcu seçilmiştir. Werder Bremen takımında toplamda 101 karşılaşmada forma giyen başarılı futbolcu 14 gol atıp 33 asit yapmıştır. Yetenekleri ve başarılı futbolu sayesinde 2010 yılında Almanya Milli takımının kadrosuna çağrılmıştır. Dünya Kupası karşılaşmalarında gösterdiği performanslar sayesinde Real Madrid takımından teklif almıştır. Werder Bremen takımı Mesut Özil’in Real Madrid takıma geçmesi için 15 Milyon Avro bonservis bedeli alırken, Mesut Real Madrid takımıyla 6 yıl sözleşme imzalamıştır. Real Madrid takımından yıllık 5 Milyon Avro olmak üzere toplamda 30 Milyon Avro para kazanmıştır.

Real Madrid Takımında Mesut Özil

2010 Dünya Kupası karşılaşmalarında göstermiş olduğu performanslar sayesinde Real Madrid takımıyla sözleşme imzaladı. Dünya kupasında göstermiş olduğu performanslar sayesinde futbol dünyasının prestijli ödüllerinden olan Altın Top ve Avrupa Yılın Futbolcusu ödülü için aday gösterilmiştir.

Real Madrid takımında 10 numaralı formaya layık görülen Mesut, İspanyol gazeteciler tarafından Mesut için, Madrid takımın efsanevi futbolcusu Zidane esinlenerek, Alman Zidane olarak sesleniliyordu. Real Madrid takımına imza atın ilk Türk kökenli oyuncu olarak tarihe ismini yazdırmıştır.

Mesut Özil, Real Madrid takımıyla çıkmış olduğu toplam 159 karşılaşmada 27 gol atarak 72 asist yapmıştır. Özil, Real Madrid takımından 50 Milyon Avro karşılığında 2013 yılında Arsenal takımına transfer olmuştur. Real Madrid takımına en fazla para kazandıran oyuncu unvanına sahip olan Mesut, 14 Eylül 2013 tarihinde Arsenal ile sözleşme imzalamıştır.

Arsenal Takımında Mesut Özil

Fenerbahçe’nin Yeni Transferi Mesut Özil Kimdir?

Mesut Özil, 2013 yılında Arsenal takımında futbolculuk kariyerine devam ederken 2018 yılında Arsenal ile olan sözleşmesini 2021 yılına kadar uzatmıştır. 2020 yılında dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle Arsenal takımı oyunculardan aldıkları ücretlerde indirim yapmalarını istemiştir. Ancak Özil, yanlış anlaşılmalar nedeniyle maaşında indir yapmamıştır. Özil bu durum için, takımın kendine durum ile alakalı bir açıklama yapılmadığını sadece indirim yapmasını istediğini ifade etmiştir. İfadesinde kendisine durumun nedenleriyle açıklanmış olsaydı takımın istemiş olduğu indirimden daha fazlasını bile yapabileceğini açıklamıştır.

Arsenal ile arası bozulan Mesut Özil kadro dışı bırakıldı. Anlaşmazlıktan ötürü ve kadro dışı kalmasından dolayı Mesut ara transfer döneminde Fenerbahçe takımıyla sözleşme imzaladı.

Mesut Özil Fenerbahçe ile Sözleşme İmzaladı

Fenerbahçe’nin Yeni Transferi Mesut Özil Kimdir?

Dünya basınında büyük yankı uyandıran twiter gündeminde trendler listesinde dünya gündemine giren Mesut Özil Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Dünyada ilgiliyle takip edilen transfere göre Özil, Fenerbahçe kulübüyle 3.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Mesut Özil’in Milli Takım Performansı

Mesut Özil, Almanya Milli takımıyla 92 karşılaşmada forma giyerken 23 gol atıp 28’de asist yapmıştır. Özil, Almanya Milli takımda performans gösterirken ilk golünü Gana Milli takımıyla oynamış olduları 2010 Dünya Kupasında karşılaşmalarında atmıştır. 2010 yılındaki şampiyonada Almanya üçüncü olmuştur. 2014 yılına gelindiğinde Özil, Almanya Milli takımıyla birlikte Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. 2018 yılına gelindiğinde Mesut Özil Alman Milli takımından emekli olduğunu duyurdu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.