Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Üniversite Hastaneleri KPSS’siz Personel Alımı Var Mı?

0 347

Tüm bu mesleklerin yanı sıra güvenlik, hizmetli gibi çok sayıda personel ihtiyacı da bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde birçok üniversite hastanesi personel alımı yapacağını bildirdi. Bu personel alımında kimi kadro için herhangi bir KPSS şartı aranmazken, bazı bölümlerde ise en az 40 KPSS puanı alma şartı bulunuyor.

KPSS’siz Üniversitelere Personel Alımı

KPSS’siz üniversitelere personel alımı başvuruları için adayın hizmetli ya da güvenlik gibi kadrolara başvuru yapması gerekiyor. Bu kadrolarda, KPSS puanı aranmazken, özellikle güvenlik olarak çalışmak isteyen adaylardan güvenlik sertifikası talep ediliyor.

Hizmetli olarak çalışmak isteyen adayların ise, en az ilkokul mezunu olması şartı bulunuyor. Bunun dışında üniversite hastanelerine KPSS’siz personel alımı mümkün olmayacaktır. Üniversite hastanelerinde sağlık personeli, teknik personel, idari personel alımlarında KPSS esas alınmaktadır.

Adayların başvuru yapabilmesi ve personel olarak çalışabilmesi için ise KPSS P3 puan türünde en az 40 puanı almış olması şartı bulunuyor. Ancak 40 puan, yalnızca taban puan niteliğinde belirlenmiştir. Yani adayın başvuran adaylardan daha yüksek olması ve sıralamada asil adaylar içerisinde yer alması gerekecektir.

KPSS’siz Üniversitelere Personel Alımı Şartları

Üniversite Hastanelerine KPSS’siz Personel Alımı Var Mı?

Üniversite hastanelerine KPSS’siz personel alımı ve diğer alım türleri için adayların bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Her yıl belirli dönemlerde alım yapan üniversite hastaneleri, resmi internet siteleri ve İŞKUR üzerinden bu alımlar hakkında ilanlar açıyor.

KPSS şartsız memur alımı için açılan ilan üzerinde kadro, kadroya alınacak personel sayısı ve kadro için aranan spesifik şartları belirtiyor. Bunun yanı sıra adayların genel şartları da yerine getirmesi, bu kurumlarda çalışması için gereklidir. Personel alımı için aranan şartlar ise;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesi ve A bendinde yer alan tüm şartları yerine getirebilmek,
  • T.C vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • SGK kurumundan yaşlı ya da emekli aylığı almıyor olmak,
  • Nöbet usulü ya da gece çalışmaya engel olabilecek sağlık probleminin bulunmaması,
  • Herhangi bir kamu kurumunda 657’ye tabi olarak çalışmıyor olmak,
  • Adayın Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasları kabul ediyor olması,
  • KPSS p3 puan türünde en az 40 puan almak,
  • Başvurulmak istenen kadronun, aranan şartlarını yerine getirmek gereklidir.

KPSS’siz üniversite hastanelerinde personel alımı aranan şartlar taşınmıyorsa adayın yaptığı başvurusuna olumlu geri dönüş yapılamayacaktır. Yılda birkaç kez yapılan personel alımına başvuru yapabilmek için ise, çalışmak istenen üniversite hastanesinin resmi internet sitesinin takip edilmesi gereklidir. Sistem üzerinden açılan ilana göre ilgili tarihte şahsen ya da internet üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.