Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Sosyal Medya Platformu Clubhouse Nedir? | Clubhouse Nasıl Kullanılır?

0 6

Clubhouse Nedir?

Yeni nesil sosyal medya platformu, 2020 yılı içerisinde Alpha Exploration Co. Şirketi tarafından kullanıma sunulan özel bir sosyal medya platformudur. Sadece davetiye girişlerinin kabul edildiği bu platform da kullanıcılar birbiri ile sesli bir şekilde sohbet edebilmektedir.

Şu an için sadece İOS işletim sistemin de bulunan bu platform, özellikle 2021 yılında oldukça popüler hale gelmiştir. Kısa bir süre içerisinde 2 milyondan fazla kullanıcıya erişen bu platform, geleceğin sosyal medyası olarak lanse edilmektedir.

Clubhouse Davetiyesi Nasıl Alınır?

Clubhouse nedir, Clubhouse davetiyesi, Clubhouse nasıl kullanılır

Clubhouse davetiyesi, son derece kolay ve pratik bir şekilde alınabilmektedir. Yeni nesil sosyal medya uygulamasını kullanabilmek için uygulamayı kullanan bir kullanıcıdan davet almanız gereklidir.

Eğer herhangi bir arkadaşınız söz konusu uygulamayı kullanmıyor ise davetiye alma şansınız oldukça düşecektir. Bu tip durumla karşılaşan kullanıcılar, diğer sosyal medya platformlarından davetiye isteyebileceği gibi karaborsadan da davetiye alabilmektedir.

Yeni Nesil Sosyal Medya Platformunun Özellikleri

Son dönemin en popüler uygulamalarından biri olan Clubhouse özellikleri ile son derece dikkat çekiyor. İşte, yeni nesil sosyal medya platformunun öne çıkan çeşitli özellikleri;

  1. Sesli Sohbet

Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi söz konusu platformda herhangi bir yazılı iletişim bulunmamaktadır. Kullanıcılar, söz konusu sosyal medya platformu içerisinde yalnızca sesli sohbet özelliğini kullanarak birbiri ile kolaylıkla iletişim kurabilmektedir.

 

  1. Onaylı Hesap Özelliği

Facebook, İnstagram ve Twitter platformlarında olduğu gibi söz konusu yeni nesil sosyal medya platformunda da onaylı hesap özelliği bulunmaktadır. Kullanıcılar, onaylı hesap olabilmek için her hafta en az 3 kez sohbet odası oluşturmalıdır.

  1. Güvenlik Ön Planda

Yeni nesil sosyal medya platformu içerisinde engellediğiniz herhangi biri açtığınız sohbet odasına katılamaz ve sizinle hiçbir şekilde iletişim kuramaz.

  1. Bağış

Söz konusu platform içerisinde yer alan kullanıcılar, sistemin özelliğini kullanarak son derece kolay ve pratik bir şekilde bağış yapabilecektir. Her ne kadar söz konusu özellik şu an için kullanılmıyor olsa da bu özelliğin 2021 yılında aktif olması bekleniyor.

  1. İletişim Ön Planda

Yeni nesil sosyal medya uygulamasını kullanan kullanıcılar, Twitter ve İnstagram profillerini hesaplarına son derece kolay bir şekilde bağlayabiliyor. Uygulama içerisinde yer alan bu özellik sayesinde etkileşim oranı da yükselmiş oluyor.

Clubhouse Nasıl Kullanılır?

Clubhouse nedir, Clubhouse davetiyesi, Clubhouse nasıl kullanılır

Yeni nesil sosyal medya platformu, son derece kolay ve pratik bir şekilde kullanılabilmektedir. Öncelikli olarak platformu kullanabilmek için davetiye yöntemi ile söz konusu platforma kayıt olmanız gereklidir.

Kayıt işlemlerini başarıyla tamamladıktan sonra profilinizi eksiksiz ve son derece doğru bir şekilde doldurmalısınız. Profilinizi de doğru bir şekilde doldurduktan sonra ister sohbet odası açabilir ister iseniz başkalarının açtığı sohbet odalarına girerek sosyalleşebilirsiniz.

Platform içerisinde yer alan sohbet odalarında konuşmacı olabilir, moderatör olarak sohbeti yönetebilir veya sadece dinleyici olarak sohbetlere katılabilirsiniz. Dinleyici olarak sohbetlere katılan kişiler, moderatör den izin alarak sohbetlere dahil olabilmektedir.

Yeni Nesil Sosyal Medya Platformunda Yer Alan Temel Kurallar

Yeni nesil sosyal medya platformu Clubhouse kuralları ile dikkat çekiyor. İşte, özel olarak hazırlanan ve kullanıcılara sunulan temel kurallar;

  • Uygulama içerisinde yer alan tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru olması son derece önemlidir.
  • Yeni nesil sosyal medya platformunu kullanabilmek için en az 18 yaşında olmanız gereklidir.
  • Platform içerisinde kesinlikle karşı tarafı rencide edecek hareket içerisinde olmamanız gereklidir.
  • Platform içerisinde yer alan bilgileri kesinlikle karşı tarafının bilgisi olmadan paylaşamazsınız.

Clubhouse Uygulaması Nasıl İndirilir?

Clubhouse indirme işlemi son derece kolay ve pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Söz konusu uygulamayı İOS cihazlarınıza indirmek için aşağıda bulunan bağlantı seçeneklerini kullanabilirsiniz.

  • Yeni nesil sosyal medya uygulamasını İOS cihazlarınıza indirmek için tıklayınız.

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.