Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

2021 KYK Yurtlarına Memur Alımı Başladı mı?

0 9

Gençlik ve Spor bakanlığı, kredi ve yurtlar genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS sınavından 60 Puan alan kişiler memur olmaya hak kazanmış sayılacaklar. Ancak konu da sadece KPSS şartı değil farklı şartlar da bulunmakta.

KYK Yurt yönetim personeli olarak çalışacak olan memurların KPSS üzerinden 60 Puan alması gerekmekte. İstenilen kontenjana göre 270 Kadın, 230 Erkek toplamda 500 Memur alımı gerçekleştirilecek. Alımlar tek bir ilde değil 81 ilde olacak bu nedenle kişiler illere göre alım dağılımına maruz kalacak.

KYK Yurtlarına Memur Alımı Ne Zaman Başlayacak?

Yapılan açıklamalara göre bazı şartları yerine getiren adaylar başvuru yapma hakkına sahip olabilecekler. KYK Yurtlarına memur alımı ne zaman başlayacak?

Yapılan açıklamalara göre başvuru başlama tarihi 04 Ocak 2021 Saat 10:00, Başvuru başlangıcından 16 gün sonra yani 20 Ocak 2021 Saat 10:00 sıralarında başvuru işlemleri alınamayacak konuma getirilecek.

KYK Yurt personel alımında başvurular internet üzerinden gerçekleşecek. https://basvuru.gsb.gov.tr adresine E-Devlet bilgileriniz ile giriş sağlayarak başvuru işlemlerine başlama şansınız bulunmakta.

KYK Yurtlarına Memur Başvurusu İçin Gerekli Belgeler ve Başvuru Şartları Nelerdir?

2021 KYK Yurtlarına Memur Alımı Başladı Mı?

Adayların başvuru öncesinde hazırlaması gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Belgeleri eksiksiz olarak hazırlamak ilerleyen süreçte yaşanabilecek sorunların önüne geçecektir.

Peki, KYK Yurtlarına memur başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

  • Biyometrik Fotoğraf (Altı aydan önce çekilmemiş olması ve adayın yüzünün tamamen tanınabilir durumda olması gerekiyor)
  • Mezuniyet durumunu izah edebilecek bir diploma (Yabancı ülkelerden alınan diplomalarda YÖK’ten alınmış denklik belgesi istenmektedir)

KYK Yurtlarına memur alımı konusunda bazı şartları da yerine getirmeniz gerekmekte. Peki, KYK yurtları memur alım şartları nelerdir?

  • 657. Sayılı devlet memur kanununun 48. Maddesinin birinci fıkrasının (A)Bendinin 4,5,6 ve 7. Alt bentlerinde belirtilen şartları karşılıyor olmak.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmak.
  • Yükseköğretim kurumlarının birinden, en az lisans düzeyinden mezun olmak.
  • 2020 Yılında yapılan KPSS (B) grubundan en az 60 Puan almış olmak.
  • Başvuru tarihinin son günü sonrasında 65 yaşından büyük olmamak.
  • Sosyal güvenlik kurumlarından alınan herhangi bir emeklilik maaşının olmaması.
  • Görevini devamlı şekilde sürdürebilmesinde engel olacak hastalığının bulunmaması.
  • Tam zamanlı çalışmasına engel olacak herhangi bir fiziksel engel olmaması.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.