Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanlığından Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı

0 16

Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Yapılacak!

Müfettiş yardımcılığı girişi sınavı, Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından ilerleyen günlerde yapılacak. 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında yapılacak olan sınav ile birlikte 3 kişi Müfettiş yardımcılığına atanacak. İşte, ilerleyen günlerde yapılacak olan sınavın şartları…

Müfettiş Yardımcılığı Sınavı ve Giriş Şartları

  • Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yapılacak olan sınava başvurabilmek için öncelikli olarak 657 sayılı kanunun 48.maddesindeki genel şartları eksiksiz bir şekilde sağlıyor olmanız gerekmektedir.
  • Sınava başvurabilmek için işletme, iktisat, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olmanız gerekmektedir.
  • Müfettiş yardımcılığı sınavı başvurusu için herhangi bir sağlık sorununuz olmamalıdır.
  • ÖSYM Tarafından yapılan KPSS sınavında P-48 türünde en az 80 puan almış olmalısınız.
  • Sınav başvurusu yapabilmek için bu sınava daha önce katılmamış veya en fazla 1 kere katılmış olmanız gerekmektedir.
  • Sınava başvurabilmek için karakter, sicil, ifade ve temsil yeteneğinizin eksiksiz olması gerekmektedir.

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanlığından Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı

Müfettiş Yardımcılığı Sınavı ve İstenen Belgeler

  • Gaziantep Şahinbey Belediyesi Müfettiş yardımcılığı sınavı için istenen ilk belge başvuru formudur. Adaylar, başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmalıdır.
  • Sınava başvuru yapabilmek için diplomaya veya mezuniyet belgesine gereksinim duyulmaktadır.
  • Yabancı okullardan mezun olan kişiler sınava girebilmek için denklik belgesine sahip olması gerekmektedir.
  • Sınav başvurusu için KPSS sınav notunuzu gösteren resmi bir belgeye ihtiyaç vardır.
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş biometrik fotoğrafa gereksinim duyulmaktadır.
  • Ayrıca, tüm bunların yanı sıra mutlaka el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış özgeçmiş formuna ihtiyaç vardır.

Yukarıda yer alan belgeleri hazırlayan kişiler, başvurularını 1 Mart 2021 ile 19 Mart 2021 tarihleri arasında Şahinbey Belediyesi İnsan Kaynakları bölümüne bizzat yapacaktır. Ayrıca, şehir dışında yaşayan kişilerin başvuruları ise posta yoluyla da kabul edilebilecektir.

Sınava Girecek Kişilerin Belirlenmesi

Müfettiş yardımcılığı sınavı için belirlenen personel alımı kontenjanı 60 kişi olarak açıklanmıştır. Yazılı sınava başvuru yapan kişilerin sayısı 60’ ı geçer ise adaylar KPSS puan türüne göre sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılacak olan kişiler, 22 Mart 2021 tarihinde Şahinbey Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Adaylar, aynı gün içerisinde sınav giriş belgelerini de kolaylıkla alabilecektir. Sınava girecek olan adayların mutlaka giriş belgesini yanında getirmesi ayrıca ehliyet, kimlik veya pasaport gibi herhangi bir belgeyi de sınava getirmesi gerekmektedir.

Yazılı Sınav Sonuçları

Yazılı sınav sonuçları 100 puan üzerinden belirlenecektir. Sınavda başarılı olabilmek için aranan şart ise 75 puandır. 75 Puan ve üzerinde not alan adaylar sıralamaya tabi tutulacaktır.

Yazılı sınav sonuçlarından sonra oluşacak sıralamaya göre adaylar, ayrıca sözlü sınava da çağrılacaktır. Sözlü sınavın yeri ve zamanı ise ilerleyen günler içerisinde Gaziantep Şahinbey Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Müfettiş yardımcılığı sınavı sonuçları ise yazılı ve sözlü sınavların ortalamasına göre hesaplanacaktır. Ortalama hesaplama işleminin bitmesinin ardından asıl ve yedek liste Gaziantep Şahinbey Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Müfettiş yardımcılığı sınavı için atama işlemleri ise 30 gün içerisinde yapılacaktır. 30 Gün içerisinde atanmak için müracaat etmeyen adaylar haklarını kaybedecektir. Haklarını kaybeden adayların yerine ise yedek liste de yer alan adaylar müracaat işlemini yapacaktır.

Almanya da çalışmak ister misiniz? 

Almanya Mühendis Alımı 2021 Şartları Nelerdir? Almanyada Çalışmak İçin Hangi Şartları Taşımak Gerekir? yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.