Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Sosyal Medyada Nude Ne Demek?

0 32

Sosyal medya kullanıcı sayısının günden güne artmasıyla birlikteNude ne demek ?” sorusunun yanıtı son dönemlerde merak konusu olmaya başlamıştır. Sosyal medya platformlarında en çok kullanılan kelimelerden biri haline gelen ‘nude’ kelimesi, uygulama kullanıcıları tarafından kelime anlamını öğrenmek ve hakkında detaylı bir bilgiye ulaşmak amacıyla, internette en çok aratılan kelimeler arasında yer almaya başlamıştır.

Nude Nedir?

Nude kelimesi İngilizce bir kelimedir ve Türkçe anlamı ‘çıplak’ tır. Nude; çıplaklık, insan bedenine hiçbir kıyafet giyilmemesi, insan tenine en yakın renk gibi anlamlara gelmektedir.

Nude, çıplak ten rengini temsil eden bir terim olması nedeniyle, kozmetik ve giyim sektöründe sıklıkla yer verilmektedir. Renk kartelalarında yer alan nude, insan teninin rengini temsil etmektedir. Far, allık, BB ve CC Kremler, güneş ürünleri ve yüz hat kontür malzemeleri gibi birçok kozmetik ürününde kullanılan renk seçenekleri arasında yer almaktadır.

Ruj renklerinde ise nude; dudağın tene yakın bir renklendirme uygulanarak, çarpıcı gözleri ön plana çıkarmak amacıyla nude renk olarak makyaj dünyasında geniş bir yer edinmiştir. Özelliklede kapatıcı ve fondöten ürünlerinde, ten uyumunu vurgulayarak satışlarda etki yaratmak amacıyla birçok marka, ambalajlarında nude yazısını barındıran tasarımlara yer vermektedir.

nude-ne-demek-2

 

Sosyal Medyada Nude Ne Demek ?

Yaşama Dair birçok sosyal medya mecrasında kullanılan ‘nude’ kelimesi, çıplak görseller içeren fotoğrafları temsil etmektedir. “Nude at”, ”Nude Atmak” deyimleriyle yaygınlaşan fotoğraflar her geçen gün giderek artıyor. Bu tarz içerik paylaşımları özel mesaj olarak atılsa dahi, web sitelerinin aktarım özelliği sayesinde tüm dünyaya yayılma durumu ile karşı karşıya gelinebilir. Bu bağlamda sosyal medya kullanıcıları nude paylaşımlarda bulunurken tercih ettikleri uygulama izinleri ve risklerini göze almaları gerekmektedir.

Fransızcada Nude Ne Demek?

Fransızcada geçen “Nü resim” kavramı ise, kıyafetsiz poz veren mankenlerin, ressam tarafından çizilerek sanata dökülmesidir. Teknik açıdan ressama büyük nitelikler kazandırması yönünden bu kavrama tarih boyunca yer verilmiştir.

Esas itibariyle nude ne demek sorusunun cevabı çıplak teni temsil eden bir kelime olarak kozmetik, giyim ve birçok sektörde renk temsili olarak kullanılmaktadır, bunların yanı sıra fotoğrafta çıplaklık temsili amacıyla sosyal medyada da sıklıkla yer verilen bir kelimedir.

 

Kaynak : https://www.okuhaber.com/nude-ne-demek-nude-fotograf-atmak-nude-makyaj/

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.