Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

2021 EKYS Başvuru Tarihleri Açıklandı

0 1

MEB tarafından yapılan son duyuru ile 2021 EKYS başvuru tarihleri ve sınavda sorulacak soru oranlarına yönelik açıklama yapıldı. 2021 EKYS başvuruları 5- 11 Şubat 2021 tarihleri arasında alınacak ve sınavın ise 14 Mart 2021 de yapılması planlanmış durumda. Peki, EKYS Nedir? EKYS kimler girebilir?

MEB EKYS Nedir?

Eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavının kısaltılmış ismi olan EKYS için belirli dönemlerde MEB tarafından başvurular kabul edilerek sınav düzenlenmektedir. Sınav sonrası başarılı olan yönetici adayları ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara müdür, müdür yardımcısı ya da yönetici olarak atamaları gerçekleştirilir.

MEB EKYS Başvuru Tarihi

MEB tarafından yapılan açıklama da Eğitim kurumlarına yönetici seçme-EKYS sınavı başvurularının 5 Şubat ile 11 Şubat tarihi arasında yapılabileceği, geç başvurular için belirlenen tarihin ise 16 şubat olduğu yer almaktadır. Peki, ÖSYM tarafından yapılacak olan EKYS sınavında hangi alanlardan ne kadar soru gelecek?

EKYS 2021 Sınav Konuları

2021 EKYS sınav konuları ile ilgili MEB tarafından bir açıklama geldi. ÖSYM aracılığı ile gerçekleştirilecek EKYS sınav konuları içerisinde % 35 ile en yüksek orana sahip olan Genel Yetenek Ve Genel Kültür konuları ile Eğitim Bilimleri olmaktadır. % 10 oran ile Mevzuat konularına ve Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi konularına yer verilecek. % 5’er oran ile de hem Eğitim Ve Öğretimde Etik konuları hem de Değerler Eğitimi konularından sorular gelecek.

2021 EKYS Kimler Girebilir?

2021 EKYS Başvuru Tarihleri Açıklandı

2021 EKYS başvuru yapabilmek için aranan belli başlı şartlar bulunmaktadır, Yönetici, müdür yardımcısı ya da müdür olarak yapılabilecek tüm başvurularda başvuru yapılan ünvana özel şartlar aranırken genel olarak aranan şart en az 2 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmaktır.

2 Yıl öğretmenlik görevi yapmış olma şartı 2021 sınav başvuru tarihi olan 5 Şubat 2021 itibari ile geçerli olup, sözleşmeli öğretmen ya da askeri öğretmenlik süreleri dahil edilebileceği gibi yıllık izin gibi süreçlerde öğretmenlik yapmış olma sürecine eklenebilecektir.

Yönetici olarak EKYS başvurusu yapacak olan adayların;

  • Üniversite mezunu olmak
  • Öğretmen olarak MEB de görev yapıyor olmak
  • Branşına yönelik aynı türde eğitim kurumuna atanma ve aylık ücret karşılığında ders verebilecek nitelikte olmak
  • Sınav tarihi itibari ile son 4 yıl içerisinde hakkında gerek adli gerekse de idari soruşturma olmaması
  • Zorunlu hizmet süresini tamamlamış ya da muaf tutulmuş olması gerekmektedir.

Müdür yardımcısı olarak EKYS başvurusu yapacak olan adayların;

  • MEB kadrolarında müdür yardımcısı ya da daha üst kadrosunda görev yapmış olması ya da
  • Müdür, kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ile müdür yetkili öğretmen sıfatı ile görev almış olması ya da
  • En az 2 yıl süre ile öğretmenlik görevini icra etmiş olması istenmektedir.

Müdür olarak EKYS başvurusu yapacak olan adayların;

  • Müdür sıfatı ile görev almış olmaları ya da
  • Kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ile müdür yetkili öğretmen sıfatlarından bir ile bir kaçında toplamda 1 yıl görev almış olması ya da
  • MEB kadrolarında şube müdürü ile daha üst ünvanlardan birinde görev almış olması beklenmektedir.

MEB EKYS 2021 Sınavı Ne Zaman? EKYS Sonuç Sorgulama

5- 11 Şubat tarihleri arasında başvuru kabul işlemleri yapılacak olan EKYS 2021 sınavı için ÖSYM tarafından belirlenen ve MEB tarafından açıklanan tarih 14 Mart 2021’ dir. Pandemi nedeni ile sınav tarihlerinde bir değişiklik olmaması halinde sınav sonuçları nisan ayı içerisinde EKYS sonuç sorgulama ekranı üzerinden açıklanacaktır.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.