Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

KPSS Kaç Saat Sürer? 2022 KPSS Lisans Kaç Dakika?

KPSS Lisans Kaç Dakika?

0 163

KPSS kaç saat sürer, sınav süresi ne kadar? En az sınava girecekler kadar sınava girecek kişilerin yanında eşlik edenleri ilgilendiren bir sorudur. Zira buna göre hazırlık yapılmalı ve beklenecek yer gerekirse belirlenmelidir. Bu aşamada KPSS kaç saat sürer sorusu özellikle sınava artık son günler kala en çok merak edilen konu haline geldi.

Normal şartlarda sınava hazırlanan bir birey yaptığı denemeler ve çalışmalar neticesinde KPSS kaç saat sürer sorusunun cevabını bilse de dakika bazında net bilgi sahibi olmayabilir. Keza yanında gidecek ailesi, arkadaşı, eşi de bu durumdan habersiz olabilmektedir. Peki 2022 lisans KPSS kaç saat sürer?

KPSS Kaç Dakika 2022 Bilgisi | KPSS Lisans Kaç Dk, KPSS Kaç Saat Sürer?

31 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek olan KPSS Lisans ve Eğitim Bilimleri sınavları bulunmaktadır. Kişiler memur olmak istedikleri ve okudukları bölümlere göre başvuru yaptıysa bu sınavlara girecektir. KPSS kaç saat sürer sorusu için 130 dakika yani 2 saat 10 dakika bilgisi verilebilmektedir. Eğitim Bilimleri için durum değişiklik gösterir.

KPSS GK GY Kaç Dakika? KPSS Kaç Saat Sürer?

GK- GY olarak kısaca adlandırılan bölümler Genel Yetenek ve Genel Kültür anlamına gelmektedir. Bu iki kısmın oluşturduğu sınav ise KPSS Lisans ya da önlisans olabilmektedir. Lisans sınavı daha yakın olduğu için genelde araştırmalar bu yönlü olmaktadır. Daha öncede belirtildiği üzere 130 dakika sınavın süreceği bilinmektedir.

kpss-kac-saat-surer
KPSS Kaç Saat Sürer?

KPSS Sınavı Saat Kaçta 2022 | KPSS Saat Kaçta Başlıyor Kaçta Bitiyor?

Lisans sınavına girecekseniz başlangıç saati 10.15 olmaktadır. Yalnız sınav süresinden en az 30 dakika önce sınav bahçesinde olmanız gerekmektedir. Son dakikalarda okul bahçesi girişlere kapanmakta ve öğrenciler içeri alınmamaktadır. 10.15’te başlayan sınav 12.25’te bitmektedir. Eğer Eğitim Bilimleri sınavına girecekseniz arada 2 saatlik boşluk olacaktır.

Eğitim Bilimleri sınavı da GY-GK gibi 31 Temmuz Pazar günü yapılacaktır. Kişiler ilk oturuma girip çıktıktan sonra eğer öğretmen olmak istiyorsa bahsedilen bu ikinci oturuma girmek zorundalar. İkinci oturum başlangıç saati 14.45 olarak belirlenmiştir. İlk sınavla aynı okulda sınava girilmektedir. Aynı şekilde yarım saat öncesinden bahçede olmak gerekmektedir.

KPSS Eğitim Bilimleri Sınav Süresi Ne Kadar?

Eğitim Bilimleri soruları görece lisans sorularına göre az olduğu için sınav süresi de daha az olmaktadır. KPSS kaç saat sürüyor sorusunu Eğitim Bilimleri için soruyorsanız 14.45’te sınav başlamaktadır. Sınav tam 100 dakikadan oluşmaktadır. Son 15 dakika sınavdan çıkışlar yasaktır. 100 dakika sonra 16.15’te sınav sonlanmaktadır.

kpss-kac-saat-surer
KPSS Kaç Dakika?

KPSS Kaç Dakika Önlisans Bilgisi

Önlisans iki senelik üniversite mezunu olanların girdiği memurluk sınavıdır. Bu sınavda 120 sorudan kişiler sorumlu tutulmaktadır. Lisans sınavında olduğu gibi Genel Yetenek ve Genel Kültür alanları bulunmaktadır. 120 sor için verilen süre 130 dakikadır. Sınav 10.15’te başlamakta ve saat 10.00’dan itibaren sınava öğrenci alınmamaktadır.

Lisans KPSS Kaç Soru?

Lisans KPSS; 120 sorudan oluşmaktadır. Sınavın ilk bölümü Genel Yetenek olarak adlandırılır ve bu kısımda Türkçe ile Matematik testi bulunur. 30’ar sorudan 60 soruluk kısım buradan oluşmaktadır. Diğer kısmı ise Genel Kültür’dür. Bu alanda; Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Güncel Bilgiler kapsamında farklı sayıda sorular bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: KPSS ÖABT Nedir? KPSS ÖABT Ücreti 2022 Ne Kadar?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.