Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

En İyi KPSS Lisans Kitapları

1 114

En iyi KPSS Lisans kitapları ile sınavdan başarılı olmanın çok daha kolay olabileceğini biliyor muydunuz? Peki, hem pratik hem de uzmanlık sağlayacak olan sorular hangi kaynaklarda yer alıyor?

Lisans bazında olan sınav ise, Üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun olan öğrencileri kapsamaktadır. Öğrencilerin KPSS sınavında başarıyı yakalayabilmesi için disiplinli bir çalışma yöntemi ile yararlı kaynaklar temin etmesi gerekecektir. Özellikle bazı kaynaklar anlaşılır anlatımı, sınava en yakın soru içerikleri ve konu tarama testleri ile öğrencilerin başarılı olmasını destekleyecektir. 

1- Pegem Akademi Yayınları

KPSS çalışmak için en iyi kaynak hangisi diye araştırma yapan öğrencilere verilebilecek ilk tavsiye Pegem Akademi yayınları olacaktır. Genel yetenek, genel kültür ve Eğitim bilimleri konularında kaliteli kaynaklar çıkaran bu yayın, her yıl kitaplarını güncel müfredata uygun olacak şekilde güncellemektedir.

Pegem yayınları öğrenmişlerin olumlu geri bildirimlerde bulunduğu bir yayındır. Anlaşılır konu anlatımları ile öne çıkan yayında, ÖSYM’ye en yakın soru içerikleri bulunmaktadır. Bu nedenle öğrenciler sınavda daha başarılı olarak, memurluk için en önemli adımı atabileceklerdir.

en-iyi-kpss-lisans-kitaplari

2- Benim Hocam Yayınları

Henüz oldukça yeni bir yayın olan Benim hocam, kısa zamanda en iyi KPSS lisans kitapları içerisinde yer almayı başarmıştır. Son zamanların en popüler yayını olarak nitelendirilen bu yayında hocalar farklı bir anlatım tarzını benimsemiştir. Yalın ve bilgi verici konu anlatımları, tarama testleri ile desteklenmiştir.

Böylece öğrenciler kısa zamanda, konuları kavrayarak KPSS için hazır hale gelebileceklerdir. Hap bilgi, önemli detaylar ve videolu problem çözümleri bulunan bu yayının aynı zamanda bir Youtube kanalı da bulunmaktadır. Youtube kanalı öğrencilerin, konuları online ders yöntemiyle öğrenebilmesini sağlayabilecektir.

3- Yediiklim Yayınları

En iyi KPSS lisans kitapları listesinde yer alabilecek Yediiklim yayınları, oldukça köklü bir geçmişe sahiptir. Öğrenmeyi kalıcı bir hale getirmek amacıyla kapsamlı kitap içerikleri oluşturan yayın ile öğrenciler tüm konuları kolayca pekiştirebileceklerdir. Anlaşılır ve özet bilgi şeklinde oluşturulan konu anlatımlarının sonunda, tamamı çözümlü olan onlarca farklı soru bulunmaktadır.

Nitelikli olan sorular KPSS’de çıkacak sorulara en yakın içeriklerdir. Öğrencileri analiz etmeye teşvik eden çözümlü sorular sayesinde, öğrencilerin anlayamayacağı hiçbir konu kalmayacaktır. Tüm alanlarda oldukça iddialı olduğunu dile getiren Yediiklim yayınları, öğrencilerden de olumlu geri bildirimler almaktadır.

4- Yargı Yayınları

KPSS lisans kitapları kapsamında oluşturulan Yargı yayınları, uzun yıllardır öğrencilerin en çok tercih ettiği içeriklerden biri olmuştur. KPSS müfredatına en uygun şekilde tasarlanan bu kitapta, gereksiz bilgiler yerine sade bir anlatım tarzı benimsenmiştir. Bu yayın diğer yayınlardan farklı olarak daha zor sorulardan oluşturulmuş testler içermektedir.

Zor sorular çözümlemek isteyen öğrenciler bu yayını tercih ederek, kendilerini sınav öncesinde fazlasıyla zorlayabileceklerdir. Yargı yayınlarında konu anlatım sonrasında konu tarama testleri bulunur. Tüm konu anlatımlarının sonrasında ise bir bölüm oluşturularak, bu bölümde çıkmış soru ve genel tarama testlerine yer verilmiştir.

en-iyi-kpss-lisans-kitaplari-2

5- Doğru Tercih Yayınları

En iyi KPSS lisans kitapları listesinin bir diğer içeriği Doğru Tercih yayınlarına aittir. Genel kültür, Genel yetenek, Eğitim bilimler alanlarının tamamında kitapları bulunan yayın, anlaşılır ve kısa konu anlatımlarına sahiptir. Konu anlatımlarının sonrasında ise, sınav formatına uygun olarak oluşturulan sorular bulunur.

Bu soruların tamamı, kolaydan zora olacak şekilde sınıflandırılmıştır. Ayrıca kitabın sonunda genel konu tarama testleri ve ÖSYM’de çıkmış sorularda bulunmaktadır. Kitabın tüm konularını çalışan ve tüm sorularını yanıtlayan öğrenciler, yayın hakkında olumlu görüşlerini paylaşmışlardır.

6- Uzman Kariyer Yayınları ile En İyi KPSS Lisans Kitapları

Uzman kariyer yayınları, günümüzde birçok öğrencinin tercih ettiği bir kitap içeriğidir. Yeni müfredata uygun soru içerikleri, kapsamlı konu anlatımı ile en iyi KPSS lisans kitapları arasına girmeyi başarmıştır. Ayrıca bu kitapta yer alan tüm soru içerikleri çözümlü olarak anlatılmıştır.

Böylece öğrenciler soruda anlayamadıkları bölümleri inceleyerek, konuyu daha rahat kavrayabilecektir. Ayrıca konu anlatımında önemli olan noktalar çerçevelenerek, öğrencinin dikkatini çekmesi sağlanmıştır. Son olarak kitapların son bölümünde yer alan genel tarama testleri, öğrencilerin tüm konulardaki eksiklerini belirlemesine yardımcı olacaktır.

KPSS atamalar ve mülakatlar sırasında da sizi destekleyecek kaliteli yayınlar arıyorsanız, en iyi KPSS lisans kitapları listemizi sıklıkla takip ediniz. Yepyeni ipuçları ve birbirinden özel teknikler Sınava Hazırlık sayfasında sizi bekliyor.

1 yorum
  1. […] En İyi KPSS Lisans Kitapları […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.