Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Öğretmen Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır? 

0 4

Memur Hizmet Birleştirmesi Nasıl Yapılır?

Memurlar memuriyetlerine başlamadan önceki primleri memuriyet primleri ile birleştirebilmek için dilekçe vermesi gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumundan hizmet dökümü alarak dilekçe ile başvuru yapılması gerekir. Başvuru yapmadan önce mutlaka varsa prim borçları ödenmelidir. Borcu olan kişilerin başvuruları kabul edilmez.

Öğretmen Hizmet Birleştirme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Öğretmen hizmet birleştirme işlemi için gerekli belgeler şu şekildedir:

  • Eskiden görev yaptığı okuldan belge almalıdır.
  • İstenilen bilgilerin yer aldığı dilekçenin kuruma teslim edilmesi gereklidir.
  • Özel okul, dershane ve kreş gibi kurumlarda yönetici ya da öğretmen olarak çalışanlar görev yaptığını gösteren hizmet cetveli alınmalıdır.

Yukarıda belirtilmiş belgelerim tamamlanmasından sonra kişi hizmet birleştirilmesi için başvurusunu yapabilir.

Öğretmen Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır? 

MEB Hizmet Birleştirme Yönetmeliği Ne İçeriyor?

MEB hizmet birleştirme yönetmeliği, daha önce SSK, Bağ-kur ya da Emekli sandığında çalışmış kişilerin hizmet sürelerinin birleştirilmesi adına uygulamaya konulan bir yönetmeliktir. Kişinin hizmet aktı sona erdiğinde ve başka kurumda sigortalı olarak çalışmaya başladığında birikmiş primler geri ödenmemektedir. Prim gün sayısı emeklilik için toplam prim sayınızı eklenmektedir.

MEB Hizmet Birleştirme Dilekçe Örneği Nasıldır?

MEB hizmet birleştirme dilekçesinin örnek formlarına internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Başvuru bağlı olunan okul müdürlüklerine yapılabilmektedir. Dilekçenin usulüne göre hazırlanması gerekmektedir.

SGK Hizmet Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

SGK hizmet birleştirme işlemi için öncelikle kuruma dilekçe eşliğinde gerekli evrakları da ibraz ederek başvuru yapılması gerekmektedir. Hizmet birleştirme işlemi ile de emekli olmak için gerekli gün sayısı dolmuyor ise erkekler askerlik hizmet süresini, kadınlarsa doğum borçlanmalarını yapılandırarak eksik olan günlerini tamamlayabilirler.

Öğretmen hizmet birleştirme işlemleri uzun sürdüğü için emekli olmadan önce en az 1 sene kala başvuru yapmaları önerilir. Başvuru sırasında istenen evrakların tam olmasına ve dilekçenin usulüne uygun yazılmış olmasına önem verilmesi gerekmektedir.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.