Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Diyanet PDR Alımı 2021 Başvuruları Sona Eriyor!

0 458

Diyanet PDR Alımı Taban Puanları Ne Kadar?

Diyanet PDR alımı taban puanları, KPSSP3 puan türünde 50 olarak belirlenmiştir. Buna göre başvuru yapan adayların P3 puan türü olarak sıralaması yapılmaktadır. Ortalama 40 kişinin alınacağı bildirilen alımda, 3 katı olan 120 aday sözlü sınav için çağırılacaktır. Yapılan sözlü sınav sonrasında en yüksek mülakat puanını alan 40 aday, psikolojik danışman ve rehber öğretmen statüsü ile Diyanet İşlerine bağlı kurumlarda çalışmaya hak kazanacaktır.

Adaylarda KPSS taban puanı barajının yanı sıra YDS sınavında en az 40 puan alınması zorunluluğu da bulunuyor. Buna göre adayların son 5 yıl içerisinde sınava girerek Almanca, Fransızca, Arapça, İngilizce ya da Rusça dillerinden herhangi birinden 40 puan almış olması gerekiyor. Adayların geçerli YDS puanının bulunmaması halinde, adayın konuşabildiği bir dil türünün bulunduğunu belirten ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belge verilmesi gerekecektir.

Diyanet Psikolojik Danışman Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Diyanet PDR Alımı 2021 Başvuruları Sona Eriyor!

Diyanet psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmen alımı için, adayların 657 sayılı Devlet Memuru kanunlarının 48. Maddesine uyulması zorunlu tutulmuştur. Bunun yanı sıra istenen şartlar şunlardır;

  • Tabloda bulunan ilgili fakültelerden birinden mezun olunması zorunluluğu bulunuyor.
  • Tüm koşulları yerine getiren adaylar,  ‘’ sinav.diyanet.gov.tr ’’  internet adresine ulaşad başvurusunu yapabilecektir.
  • Başvuru yapacak kişilerin mezuniyet durumlarının elektronik ortamda tespit edilmesi zorunlu tutulmuştur. Bu nedenle mezuniyet bilgisi kanıtlanamayan adayların, kayıtlarını yaptırması gereklidir.
  • Başvurunun duyuruda belirtildiği gibi eksiksiz, doğru ve kanıtlanabilir şekilde yapılması lazımdır. Yapılan başvuruda hata, eksik vb. durumların tespiti sonrasında başvuru kabul edilmeyecek ve aday sorumlu tutulacaktır.
  • Müracaat sırasında adayın, özgeçmiş bölümüne 1000 karakteri aşmayacak şekilde bilgi girmesi gerekecektir.
  • Diyanet psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmen alımı başvurusunun tamamlanması sonrasında, üzerinde değişiklikler yapılamayacaktır.

Diyanet PDR Alımı 2021 Ne Zaman Sonuçlanacak?

Diyanet PDR alımı 2021 yılı sonuçlarının açıklanması öncesinde başvuru süresinin sonlanması gerekecektir. 29 Aralık 2020 itibariyle duyurulan bu alımda başvuru tarihleri 30 Aralık 2020 – 13 Ocak 2021 olarak belirlenmiştir. Başvuru süresinin dolması sonrasında adayların tamamı KPSSP3 puan türündeki puanlarına göre sıralanır.

Sıralanma sonrasında adayların niteliklerinin aranan şartlara uygunluğu araştırılmaktadır. Alınacak sayının 3 katı olacak şekilde totalde 120 kişi, Diyanet psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmen alımı kapsamında çağrılmaktadır. Sözlü sınavı da başarı ile tamamlayan adaylar resmen PDR olarak Diyanet İşleri Bakanlığında görevlendirilecektir. Kazanan adayların sözlü sınav puanları ve KPSSP3 puanları sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.