Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

2022 IELTS Sınav Ücreti Ne Kadar? IELTS Nedir, Ne İşe Yarar?

IELTS Sınav Ücret Ödeme Nereye Yapılır?

0 9

IELTS sınav ücreti, 2022 yılı itibariyle girecek olanlar için belirlenmiştir. Online olarak sınava girecek olan kişiler ile yazılı olarak sınava girmek isteyenlere ayrı fiyatlandırma oluşturulmuştur.

Dünya çapında geçerliliği bulunan ve yabancı dil alanında çok önem verilen bu sınav için başvuruda bulunan çeşitli kişiler bulunur.

Her meslek grubundan ve yaştan bulunan kişilerin merak ettiği temel durumlardan birisi de IELTS  sınav ücreti olur. Elbette sınava girmeden önce güncellenen bu fiyatlar bazında araştırılma yapılması oldukça normaldir.

Sık sık gündeme gelen IELTS sınavı nedir? 2022 IELTS sınav ücreti ne kadar? İşte bu sınav hakkında merak edilen ve diğerleri!

IELTS Sınav Ücreti 2022 Bilgisi

2022 yılı itibariyle IELTS sınav ücreti yazılı ve online sınav için belirlenmektedir. Sınava girecek katılımcılar eğer online olarak sınava girmek isterse 1950 TL ödemesi gerekir.

Bunun yanı sıra kalem ve kağıt formatında yani fiziksel olarak sınava girme gibi düşüncesi varsa yine 1950 TL ödemesi gerekir. Fakat, bu fiyatlandırmalar kur bazında belirlenmektedir. Güncel döviz durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebileceğinden araştırılması gerekir.

ielts-sınav-ücreti
IELTS Sınav Ücreti

IELTS Sınav Ücreti Dolar ile mi Ödenir?

Kısmen IELTS sınav ücreti dolar ile ödenir demek doğrudur. Doğrudan dolar ile banka hesaplarına ödeme yapmanız gerekmez. Ancak yurt dışında sağlanan bir sınav olduğu için dolar bazında hesaplanma yapılır.

Türk Lirası ile ödeme yapsanız bile dolara göre hareket etmenizden ötürü kısmen dolar ile ödeme yapmış gibi olursunuz. Fakat ekstra bir döviz hesabı açmanız gerekmez. Yine de güncel durumlara bağlı olarak hareket etmek daha doğru olacaktır.

Zira sınav kapsamında bilgi değişimleri de fiyatların değişmesiyle de mümkün olmaktadır.

IELTS Sınav Ücreti Ödeme Nereye Yapılır?

ielts-sınav-ücreti

Güncel IELTS sınav ücreti kadar bu ücretleri nereye ödeyeceğiniz konusunda kararsızlık yaşıyor olabilirsiniz. Gerekli işlemleri www.ielts.com.tr adresinden gerçekleştireceksiniz.

Gireceğiniz sınav öncesinde o zaman içerisinde geçerli olan ücreti tamamladıktan sonra yapabileceğiniz iki farklı seçenek vardır. Bunlardan ilki İş Bankası’na giderek gerekli sınav için doğrudan ödeme yapmaktır.

Bunun dışında bahsedilen site üzerinden güncel IELTS sınav ücreti öğrenmekle birlikte bu parayı yurt dışı kaynaklı hangi hesaplara yatırabileceğiniz konusunda banka hesap bilgilerini bulabilirsiniz.

IELTS Sınav Tarihleri 2022 Yılında Ne Zaman?

ielts-sınav-ücreti

Oluşturulan IELTS sınavları yıl içerisinde bir kere değil, aksine çok sayıda gerçekleşmektedir. Bahsedilen bu sınav her haftada Perşembe ve Cumartesi günlerinde sağlanır.

Bu noktada haftada iki gün olmakla birlikte ayda dört kere IELTS sınavı yapılır. Yılda toplamda tam 48 kere IELTS sınavına girmeye hak kazanabilirsiniz.

IELTS Sınavı Soruları Nasıl Oluşmaktadır?

ielts-sınav-ücreti

Kişiler tarafından IELTS sınav ücreti ödenmeden önce elbette sınav hakkında detaylı bir araştırma yapılmaktadır. Bu araştırmaların başında da sınavın nasıl bir sınav olduğu merak edilmektedir.

Sınavın dört ayrı aşamadan oluştuğunu söylemek gerekiyor. Listening (dinleme) Writing (yazma) Speaking (konuşma) ve son olarak Reading (okuma) bulunmaktadır.

Bahsedilen bu sınavların tek tek süreleri:

  • Speaking / Konuşma – 15 dakika,
  • Writing / Yazma – 60 dakika,
  • Listening / Dinleme – 30 dakika,
  • Reading / Okuma- 60 dakika olmak üzere sınav toplamda 2 saat 45 dakika sürmektedir.

Önce kişilerin sınavı dinleme bölümüyle başlar. Hemen sonrasında okuma ve yazma bölümleri gelir. Konuşma bölümü ya yazılı sınavın olduğu gün içinde yapılır ya da  sınavdan  3 gün önce/sonra yapılabilmektedir.

IELTS Sınavı Nasıl Yapılır?

ielts-sınav-ücreti

Bahsedilen bu sınavın gerçekleştirilmesi sırasında iki farklı yöntem bulunmaktadır. Online ve fiziksel sınav. Halihazırda IELTS sınav ücreti zaten fiziksel koşulların ayarlanması amacıyla da hesaplanmaktadır.

Eğer sınavı online olarak olacaksanız o an içinde kopya çekmediğinizi kanıtlamak amacıyla bir uygulama üzerinden fotoğraf ve video kaydı almak zorundasınız. Aksi takdirde sınavınızın geçerliliği olmayacaktır.

Yazılı sınav olmak isteyenler ise Türkiye’de belirlenmiş birkaç sınav ortamına giderek burada sınavlarını tamamlamalı, puanlarının açıklanmasını beklemelidir.

Türkiye’de IELTS Sınavları Nerede Yapılır?

ielts-sınav-ücreti

Genellikle mümkünse eğer IELTS sınav ücreti ödeyenlerin sınavlara fiziksel katılım sağladığı görülmektedir. Bu durumu gerçekleştirmek için her bireyin elbette kendince farklı bir amacı bulunur.

Yalnız, bahsedilen bu sınav ÖSYM ya da YÖK tarafından gerçekleştirilmediği ve uluslararası alanda kabul gören bir sınav olduğu için uygulama alanları oldukça kısıtlıdır.

Günümüzde sadece 5 farklı  şehirde bahsedilen bu sınava giriş yapılabilmektedir. Bu şehirler arasında; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya olmaktadır.

Kimler IELTS Sınavı için Başvuru Yapmalı?

ielts-sınav-ücreti

Herkes tarafından hangi meslek ve yaş grubu olduğu fark etmeksizin belirtilen IELTS sınav ücreti ödendikten sonra başvuruda bulunabilir.

Ancak genel itibari ile bu sınava başvuran kişilerin belirli bir amaçları ve doğrultuları bulunmaktadır. Belirledikleri plan çerçevesinde çok da kolay olmayan aksine çalışma ve özveri gerektiren bu sınava katılım söz konusudur.

IELTS sınavı girecek kişiler genellikle:

  • Üniversite hazırlık sınavlarından muaf olmak,
  • Yurt dışında çalışabilme imkânı elde etmek, (çalışma için dil desteğini geçebilmek)
  • Akademik camiada yüksek lisans ve doktora yapabilmek,
  • ABD ve İngiltere gibi ülkelerde lisans ya da lisans üstü programlara kayıt olabilmek,
  • Göçmenlik başvurusunda bulunabilme,
  • Dil tazminatı kazanmak isteyenler,
  • Türkiye’de bazı kurumlarda iş olanağı elde etmek isteyenler,
  • Şirketlerin zorunlu tuttuğu İngilizce dil kademesini kanıtlamak isteyenler olarak belirlenmiştir.

IELTS Sınavı Nedir?

Kısaltılmış adıyla IELTS sınavı açık ismiyle, International English Language Testing System olarak adlandırılır. Türkçeye çevrildiğinde ise ‘Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı’ olarak ortaya çıkmaktadır.

Bahsedilen bu sınav başta ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya olmak üzere ana dili İngilizce olan tüm ülkelerde iş ya da eğitim sırasında geçerli olması amacıyla gerçekleştirilen bir sınavdır. Bu sınavdan başarılı olanlar eğitim ya da iş başvurularında kısmen daha şanslıdır.

Bu sınavı gerçekleştirmek amacıyla British Council (BC), University of Cambridge gibi bazı kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek soruları oluşturmaktadır.

İlginizi Çekebilir: 3 Adımda İzmit İngilizce Kursları Hangileri? 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.