Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

25 Yıl Evli Kalana Maaş Ne Kadar Olacak?

0 8

25 Yıl evli kalana maaş ne kadar verilecek sorusu son zamanlarda en çok arananlar arasında yer almaya başladı. Ortaya atılan iddiaya göre 25 Yıl boyunca evlilik sürdürmüş kişilere 1500TL tutarında aylık ödeme yapılması yapılacak.

Bir Facebook kullanıcısının güncel haberler grubunda “Cumhur başkanımızdan açıklama geldi, 25 Yıl boyunca evli kalanlara 1,500TL maaş ödemesi yapılacak” paylaşımları ortalığın bir nebze de olsun karışmasına neden oldu.

25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi

25 Yıl Evli Kalana Maaş Ne Kadar Olacak?

25 Yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik müjdesi adı altında bu iddia yayılmaya başladı. Söz konusu iddia içeriğinde 25 Yıl boyunca evli olan ve hiçbir şekilde geliri olmayan ev hanımlarına aylık bağlanacağı yer alıyordu.

Erken emeklilik olarak da adlandırılan bu iddiada en düşük ödenecek tutarın 500TL olacağı yer almaktaydı. Unun yanı sıra en düşük emeklilik maaşından faydalanmak yerine en yüksek olanından yararlanabilmeleri için 4/A listesine geçmeleri ve primlerini düzenli olarak yatırmaları gerektiği söylenmişti.

25 Yıl Boyunca Evli Olanlara 1,500TL Aylık Mı Ödenecek?

Söz konusu iddianın yayılmasından sonra akıllarda en yaygın olarak yer alan soru 25 yıldır evli olan ve gelir kaynağı olmayan ev hanımlarına 1,500TL aylık bağlanacak mı sorusu oldu.

İddianın temelinde yer alan teklife bakıldığı zaman 25 Yıllık evliliğini tamamlamış 50 yaşını doldurmuş hiçbir şekilde ek gelir almaya hak kazanmamış kadınlara 7,200 gün boyunca borçlanarak yaşlılık aylığı verilmesi karşımıza çıkıyor.

Söz konusu iddianın temeline bakıldığı zaman da karşımıza hiçbir şekilde 1,500TL aylık ödemesi yapılacağı bilgisi yer almıyor. Güncel haber gruplarında yer alan ve hızlı bir şekilde yayılmaya başlayan bu haber maalesef asılsızdır, hiçbir şekilde bu konu hakkında iddia edilen şekilde düzenleme mevcut değildir.

CumhurBaşkanı Tarafından Açıklama Yapıldı Mı?

25 Yıl boyunca evli kalmış olan ve hiçbir şekilde geliri olmayan ev hanımlarına 1.500TL aylık bağlanacağı yönünde iddialar bir süredir sosyal medyanın gündeminde yer alıyordu. Bu konu ile ilgili de Cumhurbaşkanı tarafından açıklama yapıldı mı sorusu cevap arıyor.

İddiaların aslına bakıldığı zaman haberin yanlış olduğu gözlemlenebilmekte. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu konuda hakkında hiçbir şekilde negatif veya pozitif yönde açıklama yapılmamıştır. Bazı haber kaynaklarının da bu iddiayı paylaşmasının üzerine gerçeklik payı var gibi sanılmış durumda.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.