Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Çocuklar İçin Mobil İnternet Güvenliği Çok Önemli!

0 1

Çoğu ebeveyn, ev bilgisayarlarında ebeveyn kontrollerini kullanmaları gerektiğini bilse de McAfee’ nin anketine göre, beş ebeveynden dördü bu tür yazılımları açamıyor. Ebeveynlerin yaklaşık üçte biri sörf yaparken çocuklarını yalnız bırakıyor ve ebeveynlerin neredeyse yarısı çocuklarının Facebook gibi sitelerde sosyal ağ hesapları olup olmadığını bilmediklerini söylüyor.

Elde edilen verilere göre 4. – 5. Sınıflardaki çocukların yüzde 20’sinden fazlasının bir sosyal ağ profili var. Yine büyük veri havuzlarındaki veriler göre, gençlerin yüzde 72’sinin bir sosyal ağ profili var ve yaklaşık yarısının herkes tarafından görüntülenebilen bir genel profili var.

MSN Europe anketine göre Ebeveynlerin yarısından fazlası, çocuklarının masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanımını izlemiyor. Konu mobil internet güvenliği olduğunda ise, teknoloji konusunda en bilgili ebeveynler bile çocuklarının mobil alışkanlıklarını izlemenin imkânsız olduğunu düşünüyor.

Mobil İnternet Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Kişisel olarak çocukları izlemek her zaman mümkün olmasa da neyse ki, bazı teknolojiler bu konuda gerçekten yardımcı olabilir. Ebeveynler çocukları için mobil internet güvenliği oluşturabilir ve bu düşünüldüğü kadar zor değildir.

Mobil bilgi işlem, en hızlı büyüyen teknoloji sektörüdür ve gençlik pazarı penetrasyonu her geçen gün daha da artmaktadır.  Mobil teknoloji, gençleri İnternet’in iyi, kötü ve çirkinlerine maruz bırakabilir. Pew İnternet araştırmasına göre, gençlerin yüzde 70’inden fazlası yanlışlıkla internette pornografiye maruz kalabiliyor.

Çocuklar İçin Mobil İnternet Güvenliği Çok Önemli!

1.Arama Eylemlerini Kontrol Etmek – Tehdit Listenizi Güncel Tutun

Arama yapmak, çocuklar için mobil internet güvenliği asıl başladığı noktadır. Google’ın 150 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olmasının nedeni budur. Çocuklar, uygunsuz içerikle genellikle arama yoluyla yanlışlıkla karşılaşmaktadır. Arama motoru tercihlerini değiştirerek bu özelliğin devre dışı bırakılamayacağını bilmelisiniz. Tehdit listenizi otomatik olarak güncel tutun.

Her gün yüz binlerce yeni web sitesi oluşturuluyor. Oluşturulan bu web sitelerinin yarısı Spam olarak otomatik oluşturulur.

2.Gerçek Zamanlı Filtrelemeye Sahip Tarayıcılar Kullanın

Çocuğunuz uygunsuz bir siteyi ilk keşfeden kişi olabileceğinden, çocuğunuz için bir güvenli tarayıcı edinmek basit ve etkili bir yöntemdir. Bununla birlikte herhangi bir internet tarayıcı için otomatik filtrelemeler yapan destek yazılımlar da kullanabilirsiniz. Bütün her şeyi içinde barındıran Famisafe tarayıcı kullanabilirsiniz. Mobil cihazların güvenliği için ise Pumpic Internet filter gibi yazılımlar sizi ilerde oluşabilecek büyük sorunlardan uzaklaştıracaktır.

3.Çocuğunuzun Trafiğini Şifreleyin.

Kötü amaçlı kişiler, insanların internet trafiğini gözetlemek için ücretsiz Wifi bağlantı noktalarını kullanır. Güvenli olmayan Wifi bağlantı noktaları üzerinden web trafiğini şifreleyen, çocuklar için güvenli bir tarayıcı edinin.

4.Kablosuz Güvenlik

Mobil cihazlar belirli işlevlerini yalnızca Wifi ile sınırlayabilir. Bazı işlevler de operatörünüzün 3G veya 4G sinyaliyle çalışır. İstemci listesi veya web filtreme gibi işlemleri kablosuz bir bağlantı için cihazınızdan gerçekleştirmiş olsanız bile mobil ağ servislerine bağlandığınız da bu durum geçerli olmayabilir. Hücreselden WiFi’ye veya tersi yönde geçiş yaptığınızda mobil cihazınızın güvenlik önlemlerinin bozulmadan kaldığından emin olun.

Mobil İnternet güvenliği çözümleri, her şeyden önce web filtrelemeyle başlar. Sorun yaratacak siteleri engelleyin. Ancak çocuklarınızı korumanın açık ara en iyi yolu oturup mobil İnternet güvenliğini derinlemesine araştırmaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.