Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Başarılı Olmak İçin Altın Değerinde 10 Kural

0 2

Başarılı olmak için yalnızca çok çalışmak gerektiğine inanıyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz demektir. Çok çalışmak yerine nitelikli çalışmak sizleri başarıya götüren en önemli unsurdur. O halde başarılı olmak nedir? Başarı bir sonuç değil, yolda öğrendiklerinizdir. Hayal yıkıcılardan uzak durulduğu takdirde başarıya ulaşmak oldukça kolay olacaktır.

Başarılı Olmak İsteyenlerin Kolaylıkla Uygulayabileceği 10 Kural

Elbette ki başarılı olmak istiyorsanız ilk olarak birkaç cümleyi geride bırakmanız gerekmektedir. “Ben yapamam”, “Artık çok geç”, “Böyle gelmiş böyle gider” gibi düşünceleri zihninizden uzaklaştırmanız halinde kendinize en büyük iyiliği yapmış olacaksınız. Başarılı olmanın yolları nelerdir maddeler halinde yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

  1. Geçmiş Başarılarınızı Düşünün

Başarıya ulaşmak için geçmiş başarılarınızı düşünmek her zaman için özgüveninizi yerine getirecek ve kendinize duyduğunuz güven sayesinde başarılı olmak çok daha kolay olacaktır. Daha önce elde ettiğiniz bir başarı sayesinde tekrar başka bir başarıyı elde edebileceğinize dair inancınız artacaktır. Bu basit ancak altın değerindeki kuralı mutlaka hayatınızda uygulamalısınız.

  1. Geleceğe Dair Planlar Yapın

Özellikle derslerde başarılı olmanın sırrı hiç kuşkusuz planlı bir çalışma düzeni oluşturmaktan geçer. Yapacaklarınızı yalnızca zihninizin içinde tutmak ve unutma ihtimali ile kendinizi huzursuz etmek yerine mutlaka planlar yapmalısınız. Günlük, haftalık, dönemlik hatta yıllık planlar her zaman için işinizi daha da kolaylaştıracak ve zihninizin rahatlamasını sağlayacaktır. Hiç kuşkusuz planlı bir hayat başarıya açılan kapının anahtarıdır.

  1. Ne İstediğinizi Bilin

Hayatta başarılı olmak için gereken 10 yetenek

Başarılı olmak için en önemli altın kurallardan biri de ne istediğinizi bilmeniz gerektiğidir. Ne istediğini tam olarak bilemeyen insan, istediği şeye nasıl ulaşacağını da maalesef bilemez. Bu nedenle işe başlamadan önce ne istediğinizi ve ne istemediğiniz belirlemeniz sizin yararınıza olacaktır. İstediğiniz şeyi belirledikten sonra, onun için savaşmak ve elde etmek tamamen sizin elinizde.

  1. Başarısızlıktan Asla Korkmayın

Pek çok insan başarıya giden yolda önüne çıkan engeller yüzünde ya vazgeçmekte, ya da bu engellerle karşılaşma ihtimalini en başından düşünerek hiçbir adım atmamaktadır. Ya başarısız olursam düşüncesi, en baştan yenilmenize sebep olacaktır. Bu hayatta her şeyi elde etmek elbette ki mümkün değildir.

Başarısız olmak korkulacak bir durum değildir. Önemli olan başarısız olmanız neden olan durum her ne ise bir daha onu tekrarlamamak ve başarılı olmak için yılmadan tekrar tekrar çabalamaktır.

  1. Hatalarınızdan Ders Çıkarın

Hata yapmak bu hayatta edindiğimiz tecrübelerin kaynağıdır. Dolayısıyla elde edilen tecrübeler de daha önce yaptığımız hataların sonucudur. Bu hataları bir daha tekrarlamamak için yapılacak tek şey ders çıkarmaktır. Başarılı olmak için de hatalarınızdan ders çıkararak bir daha tekrarlanmamasını sağlamak altın değerinde bir kuraldır. Bu sebeple kendinizi suçlamadan, isteklerinizi ertelemeden, geçmişinizle barışarak yeni hatalardan uzak durmaya çalışmak sizi başarıya ulaştıracaktır.

  1. Zamanı İyi Kullanın

Hayatta başarılı olmak için gereken 10 yetenek arasında en gerekli olanlardan biri zamanı iyi kullanmaktır. Boşa geçen zaman hem başarı elde etmenize engel olacak, hem de hiçbir şey yapmamanın vermiş olduğu zihin yorgunluğu psikolojinizi olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple zamanı bölerek hareket etmek en doğru karardır.

Hali hazırda zaten plan yapan bir insan zaman yönetiminde de başarılıdır. Ancak plansız hareket eden insanlar zamanı iyi değerlendirememektedir. Boşa geçen bir zaman hiçbir zaman başarıya götürmez.

  1. Hedefler Belirleyin

Başarılı olmak için sizi ruhsal anlamda besleyen hedefler belirleyin. Ancak bu hedeflere ulaşmak yapmanız gereken en gerekli şey de düşüncede kalmasına izin vermeyerek harekete geçmenizdir. Elde etmek istediğinizi bir başarıya ulaşmadan önce kendinize bu konuda nasıl başarılı olunur sorusunu sormak hedefler belirlemenize yardımcı olacaktır. Bu hedefleri belirledikten sonra etrafınızdaki hayal yıkıcılardan uzak durun.

Orijinal ve yaratıcı fikirler bularak bunlara ulaşmak için çaba göstermeniz, hedeflerinize bebek adımlarıyla da olsa ulaşmak için uğraşmalısınız. Bu süreçte eleştirilere de açık olmanız, olası hayal kırıklıklarının da önüne geçecektir.

  1. Disiplinli ve İstikrarlı Olun

 

Pek çok insan hayatını disiplinli kılmayı olumsuz bir şeymiş gibi algılamakta, hatta özgürlüklerinin kısıtlanması olarak düşünmektedir. Oysaki disiplin, bir konu hakkındaki tüm bilgilerin detaylı bir şekilde araştırılması, öğrenilmesi ve kullanılmasıdır. Sıkı düzen de budur. Olumsuz değil tam tersi olumu ve başarılı olmak için gereklidir.

İstikrar da başarıya giden yolda uyulması gereken altın kurallar arasındadır. Asla pes etmemek ve tekrar tekrar denemek sizleri başarıya götürecek en önemli kuraldır. Ayrıca istikrarlı olan bir insan adım adım başarıya ulaştıkça kendine güveni de artacaktır.

  1. Özgüvenli Olun

Özgüven kazanmak aslında sanıldığının aksine hiç de zor değildir. Yalnızca kendinizi başkalarıyla kıyaslamadan, yapabileceklerinizin farkında olarak hareket etmek gerekmektedir. Kendini sevmek, özel olduğunu bilmek, pozitif olmak, hayata pozitif bakmak özgüven kazanmaya yetmekte ve başarıya ulaşmanızın önünü açmaktadır.

  1. Kendinize İnanın

Başarı için altın kuralların en önemlisi ve tüm kuralları uygulayabilmek için en gerekli olan şey kendine inanmaktır. Hedef belirlemeden, plan yapmadan, istikrarlı ve disiplinli olmadan önce ilk yapılması gereken şey tüm bunları yapabileceğinize dair inancınızdır. Bir işe başlamadan önce stres ve kaygıyı hayatınızdan çıkararak başarabileceğinize inanmanız gerekir.

İnanç insanı ayakta tutan ve her daim güçlü tutan biricik kuraldır. Başarılı insanların hayatlarına baktığınızda, hayallerini ve bu hayallere ulaşmak için kendilerine duydukları inancı görebilirsiniz. Siz de başarılı olmak için başarılı insanları örnek alabilir ve kendi yolunuzu bu şekilde çizebilirsiniz. Bu sayede küçük zaferlerin tadını çıkaracak ve ileride yapabilecekleriniz konusunda kendinizi teşvik edeceksiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.