Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

KPSS Online Hazırlık Mümkün mü?

0 7

Eğitimlerin sadece online olarak yapıldığı bu dönemde, sınavlara hazırlanan bir çok öğrenci de hazırlıklarını online olarak yapmaya başladı. Özellikle KPSS sınavına hazırlanan adaylar dershane ya da özel eğitim kurslarına gidemedikleri için, evlerinden çalışmaya yöneldiler. Aynı zaman da başka bir işte çalışan adaylar için de KPSS online hazırlık daha sağlıklı ve kolay bir seçim oldu.

Peki online olarak KPSS sınavına hazırlanmak mümkün mü? Adayları ve öğrencileri bu dönemde neler bekliyor ?

KPSS Online Hazırlık Mümkün Mü? Online KPSS Eğitimleri Yeterli Mi?

Pandemi dönemi boyunca devam eden yüz yüze eğitim sistemi ile öğrenciler evlerinden online dersler almaya başladılar. Birçok öğrenci de KPSS online hazırlık ile hem işlerinde hem evlerinden ders çalışmaya devam ettiler.

KPSS sınavına hazırlık için özel eğitim kurslarının yerini online dersler ve yüz yüze eğitimler aldı. Alanında uzman birçok eğitmen güncel eğitim müfredatını takipte kalarak öğrencilerle canlı dersler yapmaya başladı. Derse katılan öğrenciler aynı zaman da ders ekipmanlarını ve kitaplarını da temin edebildiler.

Dershanelerin yanı sıra kişiye özel ders veren öğretmenler de yine KPSS online hazırlık öğrencileri ile internet ortamında buluşuyorlar. Alanında uzman eğitmenlerin yardımları ile sınava hazırlanan adaylar, Pandemi dönemi boyunca ve iş yerlerinde çalışmaya devam ederken bile eğitimlerini alabiliyorlar.

Özel sektör ve kadrolu çalışanların da en çok mağdur olduğu konu sınava hazırlık dönemleri, online eğitimler ve çevrimiçi konu anlatımları, seviye belirleme testleri ile daha kolay hale geliyor.

KPSS Online Hazırlık Yapan Adayların Yorumları

KPSS Online Hazırlık Mümkün mü?

KPSS sınavı için hazırlık yapan adaylar, iş ve Pandemi etkisi altında online eğitime yönelerek hem zamandan tasarruf ediyorlar hem de sağlık açısından daha güvenli bir ortamda oluyorlar.

Peki Her sene düzenlenen KPSS sınavları için özel bir eğitim almamış ve kursa gitmemiş KPSS online hazırlık öğrencileri sınava nasıl hazırlandılar ? Online eğitim sisteminden memnun kaldılar mı?

 

‘’2 sene önce dershaneye gidiyordum ancak evde çalışarak da sınava hazırlanabileceğimi gördüm. Sosyal paylaşım sitelerinde birçok öğretmen ders anlatımı yaparak video paylaşıyor. Kurs ortamını kendi evimde yaratıyorum. ‘’ (KPSS Adayı)

 

‘’Disiplini sağladığınız sürece dershane ortamında bulamadığınız konsantrasyonu evde bulacak ve daha çok faydasını göreceksiniz diye düşünüyorum.’’ (KPSS Adayı)

 

‘’Ben çalıştığım için kursa gidemedim. Akşam kursları da benim için geç oluyordu. Evde disiplinli bir şekilde online eğitime odaklandım. Her akşam ders videoları izledim ve bol test çözdüm. ‘’ (KPSS Adayı)

Online Hazırlık İçin En İyi KPSS Kitapları?

Online Hazırlık İçin En İyi KPSS Kitapları?

KPSS online hazırlık için araştıran adaylar adeta birbirileri ile yarışıyor. Sınava hazırlık için gerekli olan ekipmanları nasıl temin edeceğini araştıran adaylar, online eğitimde kursa giden adaylardan geri kalmamak için hangi ekipmanları bulundurmaları, hangi kaynaklara başvurmaları gerektiğini ince eleyip sık dokuyorlar.

Adaylar, KPPS online hazırlık kursu  ve müfredatı yakından takip eden en iyi KPSS kitapları alarak sınava çalışmaya başlayabilir, günlük ve haftalık seviye belirleme testlerine girebilirsiniz.

  • Murat Yayınları
  • Pegem
  • Yediiklim
  • Doğru Tercih
  • Beyaz Kalem

KPSS Online Hazırlık Mümkün Mü? KPSS Nedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da KPSS; ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına personel seçmek için yapılan bir sınavdır. Adayların hangi bölümlerden mezun olduğu, atanacakları kadroya göre değişmektedir.

KPSS sınavı ile alımlar, A ve B grubu olmak üzere 2’ye ayrılır.

KPSS Online Hazırlık – A Grubu KPSS Nedir?

Üniversitelerin İdari İktisadi Bilimler Fakültesi  mezunu olan adaylar ile Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Matematik ve istatistik bölümlerinden mezun olan adaylar için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavdır. Bakanlık, müsteşarlık, başkanlık ve genel müdürlük düzeyleri için gerekli yetiştirme kursları ve yeterlilik sınavı ile birlikte personel seçimleri yapılır.

KPSS Online Hazırlık- B Grubu KPSS Nedir?

KPSS-A kadroları dışında ki her kadro, B grubu KPSS kadrolarına girmektedir. Bu kadro için yapılan KPSS sınavında; mühendis, psikolog, veteriner, memur, teknisyen, tekniker gibi meslekler için personel seçilmektedir.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.